viikonlopun menovinkki: poliittisia valokuvia kaapelitehtaalla

pwf.jpg

Koska eduskuntavaalit ovat vain muutaman kuukauden päässä, on hyvä aika aloittaa aivonystyröiden hieronta politiikan saralla – esimerkiksi valokuvanäyttelyssä. 

Suomen valokuvataiteen museon lattioita on tullut kulutettua useita kertoja, sillä rakastan valokuvaamista ja valokuvanäyttelyiden kiertämistä. On aina mielenkiintoista huomata, miten eri tavoin toinen ihminen näkee ja kokee maailman ympärillään: se avartaa myös omaa näkemystä, haastaa ajattelemaan asioita toisin.

Tänään Kaapelitehtaalla avautuva Kolmanteen polveen -valokuvanäyttely on osa Poliittisen valokuvan festivaaliaPVF on kolmivuotinen valokuvatapahtuma, joka on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Tapahtuman tarkoituksena on paitsi voimistaa kantaaottavan valokuvan asemaa ja näkyvyyttä, myös innostaa ihmisiä keskustelemaan ja toimimaan.

Kolmanteen polveen rakentuu ajankohtaisten aiheiden ympärille: uskonnollisuuteen, lasten, naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemaan, maahanmuuttoon ja syrjäytymiseen. Valokuvasarjansa ovat asettaneet esille seitsemältä eri puolelta maailmaa tulevat kuvaajat, joista suomalaisina mukana ovat Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna ja Sara Hornig.

”Näyttely herättää kysymyksiä siitä, voiko valokuvalla vaikuttaa maailmaan, ja miksi juuri valokuva on hyvä väline vaikuttamiseen. Valitsemamme valokuvaajat vastaavat kysymykseen töillään.”
 Sanni Seppo, festivaalin taiteellinen johtaja

Itseäni kiinnostavat etenkin Koutaniemen, David Magnussonin ja Farzana Wahidyn kuvasarjat, joista jokainen kertoo omanlaistaan tarinaa naiseudesta ja naisena olemisesta. Tyttöjen ympärileikkauksia, siveyslupauksesta kiinni pitäviä tyttäriä isineen, uusia puolia naisten elämästä Afganistanissa.

Kuka sanoi, että museot ovat tylsiä?

Olin jo singahtamassa näyttelyyn heti tänään ovien auetessa kello yhdeltätoista, mutta työt peruivat ruusuiset suunnitelmani. No, on toisaalta mukava tietää, että jonakin tulevana viikonloppuna luvassa on rauhallinen sunnuntai museokierroksen ja kahvittelun merkeissä!

 

Poliittisen valokuvan festivaalin päänäyttely Kolmanteen polveen on esillä Suomen valokuvataiteen museossa 30.1.-12.4.2015.

Kuvat: www.valokuvataiteenmuseo.fi

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *