1+1=1

Vaateostoksilla ollessani kohtaan usein saman ongelman: tiedän tarkalleen, mitä haluan, mutta kukaan muu ei ole vielä tajunnut valmistaa sellaista vaatetta. Yleensä tyydyn sitten johonkin muuhun tai jätän ostokset väliin, mutta tällä viikolla päätin napata neulan ja langan käteen ja valmistaa itse tarvitsemani vaatteen vanhoja vaatteita hyödyntämällä.

IMG_5869.jpg

Haussa minulla oli tällä viikolla tunikamittainen t-paita, mutta kaupoissa kaikki paidat tuntuivat olevan liian lyhyitä, liian pitkiä tai muuten vain minulle sopimattomia. Niinpä sain idean tehdä tuollaisen paidan kahdesta jo omistamastani paidasta. Nämä kaksi paitaa olivat ihan kivoja paitoja, mutta jotenkin niiden käyttö oli jäänyt aika vähäiselle. Niinpä ei harmittanut yhtään ottaa saksia käteen ja lähteä leikkelemään.

Minulla oli siis tavallinen harmaa t-paita ja hieman eri harmaan sävyä oleva toppi. T-paidalle en tehnyt mitään, mutta topista leikkasin yläosan pois ja ompelin alaosan t-paidan helmaan kiinni. Mittasin tietenkin ennen leikkaamista sopivan pituuden ja varmistin, että t-paidan ja topin helmat olivat suunnilleen saman levyiset, jotta tunika ei kapenisi tai levenisi liian huomattavasti. Sattumalta paidat sopivat yhteen täydellisesti.

IMG_5852.jpg

Lopputulos on mielestäni todella onnistunut, sillä nyt minulla on kahden ihan kivan paidan sijaan yksi ihana tunika. Pituus on juuri sopiva ja tiedän jo nyt, että tätä tunikaa tulen käyttämään paljon useammin kuin mitä olisin noita kahta paitaa käyttänyt, jos olisin jättänyt leikkelyt väliin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *