Aurinkolasipussukka vol. 2

Tein itselleni mustavalkoisen aaltokuvioisen aurinkolasipussukan jonkun aikaa sitten ja nyt pääsin tekemään sellaisen ystävälleni, joka tarvitsi suojapussukan uusille aurinkolaseilleen. Mustan ja valkoisen sijaan ystäväni halusi vähän raikkaampia värejä ja niinpä syntyi tämä ihanan herkullinen pussukka keltaisen, oranssin ja turkoosin sekoituksella. En tiedä miksi, mutta itselleni tästä pussukasta tulee mieleen sellainen kolmen erivärisen pallon jäätelötötterö. Ehkä viime aikojen aurinkoiset kesäsäät saavat minut näkemään kylmän raikasta jäätelöä kaikkialla.

Pussukka on kooltaan saman kokoinen kuin itselleni tekemä ja kuviokin on sama, mutta yhden aallon sijaan tähän tuli kaksi aaltoa.

IMG_6349.JPG

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton nr. 8 keltaista, oranssia ja turkoosia vajaa 50 g jokaista

Virkkuukoukku nro 3

Neppari

Neula ja valkoista ompelulankaa

Luo turkoosilla 50 kjs (=ketjusilmukka). Työ virkataan spiraalina, joten ensimmäinen kerros aloitetaan virkkaamalla ensimmäinen ks (=kiinteä silmukka) kjs-ketjuun. Tarkista ensimmäisen kerroksen lopussa, että työssä on 50 ks. Virkkaa ks-kerroksia yhteensä 14 ja aloita sitten aaltokuvio alla olevan ohjeen mukaan.

IMG_4093.jpg

Turkoosi ja oranssi lanka kulkee työssä mukana kuvion ajan niin, että turkoosia ks:aa virkatessa oranssi lanka jää ks:n sisään ja päinvastoin. Ohjeen kahdella värillä virkkaamiseen löydät muun muassa Molla Millsin Virkkuri-kirjoista. Kun olet virkannut kuvion 3 kerrosta, voit katkaista turkoosin langan ja jatkaa oranssilla. Virkkaa oranssilla 14 ks-kerrosta ja tee sitten toinen aaltokuvio oranssilla ja keltaisella. Neulo kuvion jälkeen keltaisella vielä 14 ks-kerrosta ja virkkaa sitten kääntökerros. Kääntökerroksella jatkat ks:n virkkaamista, mutta virkkaa ks vain edellisen kerroksen ks:n takareunaan. Näin edellisen kerroksen ks:n etureuna jää näkyviin. Virkkaa kääntökerroksen jälkeen vielä 2 ks-kerrosta ja katkaise lanka.

IMG_6352.JPG

Päättele kaikki langat hyvin ja ompele ensin turkoosilla virkkuulangalla työn alareuna kiinni. Ota sitten esiin neppari, ompelulanka sekä neula. Voit halutessasi ommella pussiin kankaisen sisäsuojan, jos haluat, että pussi on erityisen suojaava. Kangas voi periaatteessa olla mitä vain, mutta esimerkiksi flanellikangas sopii pehmeytensä vuoksi erityisen hyvin. Jos ompelet sisäsuojan, tee se tässä vaiheessa, jotta voit kiinnittää sen työhön ommellessasi pussukan yläreunan kiinni.

IMG_6351.JPG

Taita keltainen reuna työn sisäpuolelle niin, että kääntökerroksella tullut silmukoiden reunajana tulee suoraan pussukan yläreunaan. Ompele taitos ompelulangalla, jotta lanka ei näy työn oikealla puolella. Kiinnitä sitten neppari työn sisäpuolelle keskelle taitosreunaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *