Heijastinlapaset

Nyt kun ulkona on pimeää tai ainakin hämärää suurimman osan ajasta, on todella tärkeää muistaa käyttää heijastinta. Heijastimia on monenlaisia ja niitä voi valmistaa myös itse esimerkiksi heijastinlangasta virkkaamalla. Itse pääsin tutustumaan ensimmäistä kertaa Novitan Heijastus-lankaan, kun ystäväni pyysi minua neulomaan hänelle heijastavat lapaset.

Heijastus-lanka on villasekoitelankaa, jonka seassa kulkee heijastinlanka. Sitä on eri värejä ja ystäväni lapasiin päädyin käyttämään vaaleanharmaata lankaa, joka valoisaan aikaan näyttää tavalliselta harmaalta langalta, mutta pimeällä heijastaa heijastimen lailla. Ohje on tehty isolle aikuiselle kädelle, joten tarvittaessa voit vähentää silmukka- ja kerrosmääriä. Ohje on todella yksinkertainen ja nämä lapaset valmistuvat hetkessä, kun lanka on sen verran paksua.

IMG_5483.JPG

Tarvikkeet:

Novita Heijastus-lankaa 150 g

Sukkapuikot nro 8

Sakset ja neula

Luo 18 s ja neulo 1 krs oikein suljettuna neuleena. Jatka suljettuna neuleena neulomista ja neulo 11 krs 1 oikein, 2 nurin –joustinneuletta neuloen.

Neulo sitten 1 krs oikein ja lisää samalla tasavälein 2 s, yhteensä 20 s. Jatkaa sileää oikeaa ja neulo 12 krs. Tee sitten peukalon paikka: neulo 7 s, siirrä 3 s apulangalle odottamaan, luo odottamaan jätettyjen silmukoiden tilalle 3 s, neulo loput 10 s.

Neulo vielä 19 krs sileää oikeaa ja tee sitten kärkikavennukset: neulo kaikki silmukat 2 oikein yhteen, yhteensä 10 s. Neulo uudestaan kaikki silmukat 2 oikein yhteen, yhteensä 5 s. Katkaise lanka.

Peukalo: Ota puikolle apulangalla odottavat 3 s ja poimi vielä 5 s, yhteensä 8 s. Neulo 8 krs ja tee kavennukset: neulo 2 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, neulo 2 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, yhteensä 6 s. Seuraavalla kerroksella neulo 1 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, neulo 1 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, yhteensä 4 s. Katkaise lanka.

Tee toinen lapanen peilikuvana ja päättele sitten kaikki langat.

IMG_5537.jpg

Tässä yllä olevassa kuvassa lapanen näkyy päivänvalossa. Villalangan joukossa kulkee tumma ohut lanka eli heijastinlanka. Päivällä käytettäessä heijastinlanka tavallaan katoaa villalangan sekaan.

IMG_5538.jpg

Tässä kuvassa koitin taskulampun avulla saada heijastinlangan näkyviin. Todellisuudessa lapaset heijastavat vielä voimakkaammin, mutta kuvasta näkyy vähän, miten heijastinlanka heijastuu villalangan seasta.

IMG_5485.JPG

Lapaset tulivat heti käyttöön ja ne todella heijastavat. Vaikka suosittelen käyttämään näiden lisäksi muitakin heijastimia, ovat heijastinlangasta tehdyt lapaset kätevä tapa pitää aina jonkinlainen heijastin mukana.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *