Huomenta!

Huomenta täältä lämpimän villaviltin alta. On lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja samalla blogini ensimmäisen kirjoituksen aika.

Kun olin 5-vuotias, isäni opetti minut virkkaamaan. 6-vuotiaana äitinä puolestaan opetti minut neulomaan. Käsitöideni lopputulokset olivat yleensä erilaisia epämääräisiä möykkyjä, mutta itse olin niistä innoissani ja ylpeä. Muistan vieläkin ensimmäisen käsityöni, jonka tein alusta asti ihan itse: se oli sinapinkeltainen virkattu mandariinin kokoinen pussukka, jonka olin alun perin suunnitellut olevan tasainen ympyrä. En vielä tuolloin osannut lisätä silmukoita oikein tai oikeastaan ollenkaan.

Ala-asteen käsityötunneilla muut ompelivat yhden nuken, minä tein viisi. Kun opettelimme neulomaan minisukkia, minä tein niitä 24 ja väkersin niistä itselleni joulukalenterin. Neuloin kavereilleni villatakkeja ja käsityödiplomia varten suunnittelin neulotun asun, johon kuului mekko, villatakki, pipo ja kauluri. Lukion jälkeen käsitöiden harrastaminen jäi vähemmälle, kunnes se jotenkin salakavalasti hiipi takaisin elämääni ja hetken päästä en enää voinutkaan olla ilman jonkinlaista käsityöprojektia, yleensä niitä oli käynnissä useampikin.

Sama meininki on jatkunut tähän päivään. Suunnittelen jatkuvasti, mitä tekisin seuraavaksi ja tälläkin hetkellä minulla on ainakin neljä käsityöprojektia kesken ja useampia suunniteltu tulevaa varten. Tämän blogin halusin perustaa toisaalta siksi, että minulla olisi joku paikka, johon kerätä tekemieni töiden ohjeita ja muita käsitöihin liittyviä juttuja, ja toisaalta siksi, että haluan jakaa ideoitani muidenkin kanssa. Blogissa tulen siis kertomaan erilaisista käsitöistä, joita olen tehnyt sekä jakamaan ohjeita ja ideoita kaikkeen käsitöihin liittyvään.

Sunnuntaiaamuissa on jotakin ihanan rauhallista ja rauhoittavaa, kun yleensä ei ole kiire minnekään ja koko päivä vielä edessä. Siksi päätin viettää aikaa blogini parissa joka sunnuntai uuden jutun muodossa ja tähän ajatukseen pohjautuu myös blogin nimi Sunday Mornings. Joten tervetuloa blogini seuraan, toivottavasti saat siitä ideoita ja inspiraatioita tai muuten vain ihanaa oloa päivääsi.

IMG_4722.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *