Huovutetut lapaset

Joululoma on nyt vietetty ja seuraavien viikkojen aikana olisi tarkoitus esitellä joululahjoiksi tekemiäni käsitöitä. Sitä ennen pieni ilmoitusasia, sillä lomailun ohessa päätin vihdoin ja viimein perustaa blogille instagram-tilin. Tili löytyy nimellä sundaymorningsblogi ja linkki sinne on blogin oikeassa reunassa. Olen jo ehtinyt lisäillä sinne joitakin aiemmin esittelemiäni töitä ja jatkossa tarkoitus olisi laittaa sinne lisää vanhoja töitä sekä uusia sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Voit siis jatkossa seurata myös instagram-tilin kautta blogiin ilmestyviä käsitöitä ja tulla sitten halutessasi tänne blogin puolelle katsomaan tarkemmat ohjeet.

Mutta nyt ensimmäisen joululahjaesittelyn kimppuun. Aloin itse asiassa tehdä näitä huovutettuja lapasia itselleni jo viime talvena, mutta projekti jäi kesken ja tänä jouluna päätin itseni sijaan antaa ne lahjaksi jollekin muulle.

IMG_5145.JPG

Ohjeen löydät Novitan sivuilta. Itse neuleosuuteen tarvitset 150 g Novitan Joki-lankaa, sukkapuikot nro 8 sekä neulan ja sakset. Lisäksi huovutukseen tarvitset muovipusseja (itsellä oli kaksi isoa pussia käsiosia varten ja kaksi pientä pussia peukalo-osia varten) sekä lankaa pussien kiinnittämiseen (itse käytin puuvillalankaa). Ohjeessa lapaset käsketään pesemään 40 asteessa, mutta itselle yksi pesu tuossa asteessa ei riittänyt saamaan lapasia tarpeeksi pieniksi, joten päädyin pesemään ne kaksi kertaa 40 asteessa. Sen jälkeen lapaset olivat sopivan pienet ja tiiviit ja niistä pystyi helposti venyttämään sopivan kokoiset.

IMG_7379.jpg

Valmiit lapaset ovat mielestäni ihanan lämpöisen näköiset ja olen iloinen, että päätin lapasia tehdessä sommitella langan niin, että värisävyt ja raidat ovat suunnilleen samoissa kohdissa. Vaikka lankojen ja sävyjen sommittelua ei todellakaan ole pakko tehdä, niin omaa silmää tällainen suht symmetrinen väritys miellyttää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *