(Keskeneräinen) joulukalenteri

Olen halunnut jo pidemmän aikaa tehdä itselleni joulukalenterin, jota voisin käyttää vuodesta toiseen. Hankin kalenteriin kankaatkin jo viime vuoden puolella, mutta kaikkien mahdollisten kiireiden keskellä kalenterin teko vain venyi ja venyi ja sitten olikin jo joulukuu ja vähän myöhäistä kalenterin tekemiselle. Niinpä päätin, että teen kalenterin valmiiksi tätä joulukuuta varten. Tällä kertaa sain kalenterin vihdoin tehtyä juuri ajoissa, sillä sain sen valmiiksi joulukuun ensimmäisenä päivänä.

IMG_7322.jpg

Minulla oli selkeä mielikuva siitä, millaiset kalenterin pohjasta ja luukuista tulisivat. Ainoa asia, jota en osannut päättää, oli se, miten luukkuihin tulevat numerot tekisin. En itse asiassa tiedä sitä vieläkään, joten tein tämän vuoden kalenteriin tuollaiset väliaikaiset numerot, jotka saa helposti pois. Onneksi minulla on nyt noin 11 kuukautta aikaa pohtia tätä niin ehkä saan jonkunlaisen ratkaisun tehtyä ennen ensi joulukuuta.

IMG_7323.jpg

Kankaita ja mittoja muuttamalla kalenterista saa helposti itselleen sopivan. Tässä tietoja omasta kalenteristani ja siihen tarvittavista tarvikkeista, jos joku haluaa juuri tämänlaisen.

Tarvikkeet:

Musta pohjakangas (puuvillaa): 58 cm korkea,  49 cm leveä

Kuviollinen päälliskangas (puuvillaa, kuosi on Marimekon Kuusikossa): 56 cm korkea, 47 cm leveä

Mustat luukut (puuvillaa): 9 cm korkea, 8 cm leveä, yhteensä 24 kpl

Numerot: kartongista 4×4 cm paloja yhteensä 24 kpl, numerot leikattu lehdistä

24 kpl pieniä hakaneuloja

Ompelukone

Silitysrauta

Mustaa ompelulankaa

Nuppineuloja

Sakset

Liima

Ompele päälliskankaan ja pohjakankaan kaikki reunat siksak-ompeleella. Laita päälliskangas kuvio ylöspäin pohjakankaan päälle niin, että joka sivulla on 1cm mustaa taustakangasta näkyvillä. Kiinnitä kankaat toisiinsa nuppineuloilla.

Ompele luukkujen kaikki reunat siksak-ompeleella. Taita luukkujen yläreunaa 1,5 cm, silitä ompelemisen helpottamiseksi ja ompele noin 1 cm päässä yläreunasta suoralla ompeleella. Taita luukkujen alareunaa 0,5 cm ja silitä. Taita molemmat sivureunat 0,5 cm ja silitä.

Kiinnitä luukut nuppineuloilla kankaisiin seuraavasti: ylä-, ala- ja sivureunoihin jää 2 cm välit, vierekkäisten luukkujen väliin jää 5 cm välit ja allekkaisten luukkujen väliin jää 2 cm välit. Valmiit luukut ovat kooltaan 7×7 cm. Ompele luukkujen sivu- ja alareunat suoralla ompeleella. Luukku kiinnittyy sekä päälliskankaaseen että pohjakankaaseen.

Poista nuppineulat, joilla päälliskangas ja pohjakangas olivat toisissaan kiinni. Taita päälliskankaan reunojen alta näkyvää pohjakangasta päälliskankaan päälle seuraavasti: tee 0,5 cm taitos (tällöin mustan kankaan reuna on vastakkain päälliskankaan reunan kanssa) ja toinen 0,5 cm taitos (tällöin musta taitos tulee päälliskankaan päälle). Taita kaikki reunat näin ja kiinnitä samalla nuppineuloilla. Ompele kaikki reunat suoralla ompeleella lähellä sitä taitoksen reunaa, joka on päälliskangasta lähempänä. Silitä kalenteri ennen numeroiden kiinnittämistä.

Leikkaa kartongista 4×4 cm paloja yhteensä 24 kpl. Leikkaa jokaiseen luukkuun numerot lehdistä ja liimaa kiinni. Suunnittele numeroiden paikat ja kiinnitä pienillä hakaneuloilla. Jos sinulla ei ole hakaneuloja, myös nuppineulat käy kunhan varmistat, ettei esimerkiksi pienet lapset tai eläimet yllä kalenteriin.

Kiinnitin oman kalenterini tähän hätään rautalangalla, mutta haluaisin keksiä jonkin pysyvämmän ratkaisun ensi joulua varten. Ehkäpä tosiaan vuoden päästä pääsen esittelemään keskeneräisen kalenterin sijaan valmiin projektin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *