Kevätpipo

Aloin neulomaan tätä kevätpipoa viikon alussa ja hetken ehdin jo luulla, että pääsen käyttämään sitä vasta syksyllä, kun sää on ollut niin kauniin aurinkoinen ja kesäinen. Mutta kyllähän täällä näitä viileämpiäkin päiviä vielä on ja pipo sujahtikin päähäni ensimmäistä kertaa jo eilen.

Kirjoitin jonkin aikaa sitten syyspiposta ja halusin nyt kevääksi tehdä toisen hieman keväisemmän värisen pipon. Alun perin olin ajatellut tehdä jonkinlaisen pitsikuvion, mutta koska tarkoituksenani on tehdä tähän pipoon sopivat sormikkaat, ei pitsikuvio ollut oikein käytännöllinen. Pitkän pohdinnan ja suunnittelun jälkeen päädyin tekemään samaa patenttineuletta kuin syyspipossakin. Vaikka toisaalta on vähän hölmöä tehdä toinenkin pipo samalla kuviolla, toisaalta olen niin ihastunut tuohon patenttineuleeseen, että samapa tuo.

IMG_6240.JPG

Olin alun perin ajatellut käyttäväni jopa samaa lankaa kuin syyspipossa, mutta koska lankakaupasta ei löytynyt siitä langasta kivaa keväistä väriä, päädyin katselemaan muitakin vaihtoehtoja. Silmäni osuivatkin yhdellä pöydällä olleisiin lankakeriin, jotka olivat ilmeisesti jonkunlainen uutuustuote. Lanka on puuvilla-pellava-sekoitetta ja koska rakastan pellavaa, ei harmittanut ollenkaan valita tätä lankaa.

Kevätpipon ohje eroaa hieman syyspipon ohjeesta, sillä eri langalla on tietenkin eri tiheys. Lisäksi halusin tehdä tähän pipoon hieman suuremman taitoksen ja muutenkin tein tästä piposta hieman pidemmän ja rennomman oloisen.

IMG_6235.JPG

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton Linen vajaa 100 g

Sukkapuikot ja pyöröpuikot (40 cm) nro 3 ½

Sakset ja neula

Luo 104 s pyöröpuikoilla. Neulo suljettuna neuleena 92 krs patenttineulosta eli toistaen seuraavaa kahta kerrosta:

1. krs: 1 s nurin, 3 s oikein

2. krs: 2 s nurin, 1 s oikein, 1 s nurin

HUOM! Pipo neulotaan nurjalla puolella eli oikea puoli on neuloksen sisäpuolella. Päättele siis kaikki langat sille puolelle, joka on neulottaessa ulompana.

Vaihda työhön sukkapuikot ja tee sitten kavennukset seuraavasti:

1. krs: *neulo 1 s nurin, 3 s oikein yhteen*, toista *-* koko kerroksen ajan, yhteensä 52 s

2. krs: *neulo 1 s nurin, 1 s oikein*, toista *-* koko kerroksen ajan, yhteensä 52 s

3. krs: neulo koko kerroksen ajan 2 s nurin yhteen, yhteensä 26 s

4. krs: neulo koko kerroksen ajan 2 s nurin yhteen, yhteensä 13 s

Katkaise lanka ja päättele. Käännä pipo toisin päin ja käännä alareuna pipon päälle.

IMG_6238.JPG

Kuten sanoin olen suunnitellut tekeväni samasta langasta tähän pipoon sopivat sormikkaat. Olen muistaakseni kerran elämässäni neulonut sormikkaat ja se oli ihan hirveän turhauttava projekti, joten saa nähdä mitä tästä tulee. Ensi viikolla selviää, että saanko sormikkaat tehtyä vai tulenko vain kertomaan, kuinka kenenkään ei koskaan kannata neuloa sormikkaita.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *