Neuletakki palmikkoreunalla vol. 2

Esittelin joitain viikkoja sitten palmikkoreunaisen neuletakin, jonka tein itselleni. Samaan aikaan kun tuo neuletakki oli vielä valmisteilla, yksi ystäväni tuli kylään. Kyläilyn ohessa lupasin neuloa myös hänelle neuletakin ja aloimme saman tien etsimään sopivaa ohjetta. Selailimme ties mitä vaihtoehtoja ja ties kuinka pitkään, mutta loppujen lopuksi hänkin ihastui tuohon samaan ohjeeseen ja sovimme, että teen saman neuletakin hänelle, tosin eri langasta.

IMG_6842.jpg

IMG_6844.jpg

Ystäväni villatakki tehtiin kaksinkertaisesta alpakkalangasta ja lisäksi hän halusi omasta neuletakistaan hieman lyhyemmän. Tähän villatakkiin tarvittiin Drops Alpaca -lankaa 650 g, sukkapuikot ja pyöröpuikot (80 cm) nro 5 sekä neula ja sakset.

IMG_6845.jpg

Kuten tästä neuleesta sekä siitä itselleni tekemästä huomaa, eri langoilla saa samallakin mallilla hyvin eri tyyliset käsityöt. Itse en ohjeita etsiessä yleensä kiinnitäkään hirveästi huomiota itse lankaan vaan keskityn ohjeen malliin. Kun löydän sopivan mallin, voin sitten itse päättää millaisesta langasta haluan sen tehdä. Joskus langan vaihto vaatii hieman ohjeen muokkailua. Jos et ole halukas säätämään silmukkamäärien kanssa, kannattaa hankkia lanka, jonka tiheys on sama kuin ohjeessa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *