Paksu alpakkahuivi

Kirjoittelin viime viikolla paksusta alpakkapiposta ja tällä viikolla esittelen pipon kanssa yhteen sopivan paksun alpakkahuivin. Huivissa käytetään samaa patenttikuvioita kuin pipossa ja myös huivi on neulottu kaksinkertaisesta alpakkalangasta. Pituutta voi tietenkin säätää oman mielen mukaan neulomalla enemmän tai vähemmän kerroksia. Leveyttä muutetaan joko vähentämällä tai lisäämällä neljä silmukkaa, jotta patenttikuvio on symmetrinen. Tällä ohjeella huivista tulee noin 25 cm leveä ja 200 cm pitkä.

IMG_7383.JPG

Tarvikkeet:

Drops Alpaca –lankaa 330 g

Pyöröpuikot (40 cm) nro 3 ½

Neula ja sakset

Luo kaksinkertaisella langalla 53 s. Neulo silmukat seuraavalla tavalla: 1 rs (=reunasilmukka, katso tarkempi ohje tästä), 51 s patenttikuviota, 1 rs.

Patenttikuvio reunasilmukoilla:

1. krs (nurja puoli): nosta 1 s nurin neulomatta (= rs), 1 s oikein, toista *1 s nurin, 3 s oikein* kunnes jäljellä on 3 s, 1 s nurin, 1 s oikein, 1 s nurin (= rs)

2. krs (oikea puoli):  nosta 1 silmukka oikein neulomatta, 1 s nurin, toista *1 s oikein, 3 s nurin* kunnes jäljellä on 3 s, 1s oikein, 1 s nurin, 1 s oikein (= rs)

Toista kerroksia 1.-2.

Neulo yhteensä 565 krs ja päättele silmukat. Kostuta huivi, asettele pyyhkeen päälle ja anna kuivua. Itse laitoin huivin kuivumaan kaksinkerroin niin, että huivin välissä oli toinen pyyhe.

IMG_7384.JPG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *