Pannunalunen puuhelmistä

Sain joskus kauan sitten jostakin idean tehdä pannunalusen puuhelmistä. Ostin helmetkin valmiiksi, mutta pannunalusen tekeminen sitten unohtui kunnes se tuli taas tällä viikolla mieleeni. Niinpä kaivoin helmet esiin ja aloin suunnittelemaan.

Päätin kiinnittää omat helmeni rautalangalla, jotta alusesta tulisi vähän tukevampi kuin esimerkiksi langalla kiinnittäessä. Pohdin kauan sopivaa muotoa ja lopulta päädyin kuusikulmaisiin renkaisiin, jotka on kiinnitetty helmiriveillä.

IMG_5769.JPG

Tarvikkeet:

puuhelmiä (tähän malliin tarvitsee 72 kpl)

rautalankaa

pihdit

IMG_5778.jpg

Asettelin helmet ensin paperin päälle suunnitellessani kuviota. Otin lopullisesta mallista kuvan, jotta tehdessä pystyin katsomaan kuvasta helmien oikeat paikat ja määrät.

IMG_5779.jpg

Aloitin tekemällä helmirenkaat. Ensimmäisessä on 6 helmeä, toisessa 18 helmeä ja kolmannessa 30 helmeä.

IMG_5781.jpg

Kiinnitin sitten helmirenkaat toisiinsa helmiriveillä. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, ettei helmiriveistä tule liian kireitä, jolloin ne kiristävät renkaat väärän muotoisiksi. Kiinnitin rautalangan ensin pieneen renkaaseen, lisäsin yhden helmen, kiinnitin sen toiseen renkaaseen, lisäsin helmen ja lopuksi kiinnitin sen uloimpaan renkaaseen, lisäsin helmen ja suljin rautalangan uloimman helmen sisälle. Kuvassa näkyy uloin helmi nurjalta puolelta.

IMG_5782.JPG

Pannunalusesta tuli juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin ja suunnittelua lukuun ottamatta sen tekemiseen ei mennyt edes paljon aikaa. Nämä hieman isommat helmet sopivat kivasti juuri pannunaluseksi, mutta pienemmistä helmistä voisi tehdä suloisia lasinalusia.

IMG_5787.JPG

koti sisustus diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *