Pipo pikkukaverille

Annoin viime viikolla raskaana olevalle ystävälleni lahjaksi neuletakin, jonka tein hänen tulevalle vauvalleen. Hän ihastui neuletakkiin niin kovasti, että sain pyynnön neuloa tulevalle pikkukaverille myös pikkuisen pipon. Tässä siis ohje vastasyntyneelle vauvalle sopivaan pipoon.

IMG_6554.jpg

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton Linen noin 50 g

Sukkapuikot nro 3

Neula ja sakset

Luo 84 s ja neulo suljettuna neuleena ainaoikeaa tehden ensin nurja kerros. HUOM! Pipo neulotaan nurjalla puolella eli oikea puoli on neuloksen sisäpuolella. Päättele siis kaikki langat sille puolelle, joka on neulottaessa ulompana. Kun työn pituus on 15 cm ja olet viimeksi neulonut kerroksen oikein (=74 krs), kavenna tasavälein 8 s joka toinen kerros yhteensä 6 kertaa, yhteensä 36 s. Neulo yksi kerros oikein ja sitten kaikki silmukat nurin yhteen, yhteensä 18 s. Neulo sitten taas yksi kerros oikein ja sitten kaikki silmukat nurin yhteen, yhteensä 9 s. Katkaise lanka ja päättele hyvin.

IMG_6559.jpg

Käännä pipo toisin päin ja käännä pipon reunaa noin 4 cm pipon päälle. Reunaa voi toki taittaa enemmän tai vähemmän riippuen pipon pitäjän pään koosta. Valmis pipo on ympärysmitaltaan noin 35 cm. Neulos on suhteellisen joustavaa ja pipoa voi tarvittaessa venyttää kosteana, jotta pipo on hyvän kokoinen vauvan pään kasvaessa.

IMG_6555.jpg

Ystäväni toiveesta piposta tuli vaalean harmaa ja koska olen tehnyt itselleni samasta langasta aiemmin pipon myös, taidamme olla syksyllä pikkukaverin kanssa piposamikset!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *