Polvisukat palmikoilla

Tuttuni, joka ei kovan etsinnän jälkeen ollut löytänyt itselleen sopivia polvisukkia, pyysi minua neulomaan sellaiset hänelle. Ongelmana hänellä oli se, ettei kaupan polvisukat olleet tarpeeksi leveät hänen pohkeilleen. Niinpä päädyin suunnittelemaan polvisukkamallin, joka venyy tarvittaessa suht paljonkin ilman, että sukka näyttää ylivenytetyltä.

IMG_7706.jpg

Venytykseen hyödynsin palmikoita, sillä palmikot vetävät neulosta kasaan, joten niitä voi venyttää jonkin verran niin, että ne silti näyttävät kivoilta. Ne toimivat siis osittain samaan tapaan kuin joustinneule näyttäen kuitenkin hieman hienommalta. Kuvissa sukat ovat omissa jaloissani, jotka ovat hieman pienemmät kuin sukkien saajan. Pohjeosuus venyy siis vieläkin enemmän kuin miltä kuvissa näyttää. Ja samasta syystä myös sukkien kärjet ovat kuvissa liian pitkän näköiset.

IMG_7711.jpg

IMG_7712.jpg

Tuttuni mukaan sukat olivat juuri sopivat ja omastakin mielestä mallista tuli todella kiva. Harmillisesti sukkien ohje on vihkossa, joka jäi muuton yhteydessä Suomeen. Jos joku kiinnostui näistä sukista ja haluaisi tehdä tällaiset itselleen tai vaikka kaverille, voit laittaa viestiä kommentteihin tai sähköpostiin ja julkaisen ohjeen heti, kun pääsen ohjevihkoni ääreen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *