Pussukka sukkapuikoille

Kaverillani oli viime viikolla syntymäpäivät ja koska hänkin on käsityöihminen, päätin virkata hänelle pussukan sukkapuikkoja varten, vaikka toki pussukkaa voi muuhunkin käyttää. Koska tiesin hänen tykkäävän kirkkaista ja raikkaista väreistä, suunnittelin turkoosin pussukan, johon tuli erivärisiä palloja.

IMG_6346.JPG

Tarvikkeet:

Hjertegarn Cotton nr 8 turkoosia 50 g, muita värejä noin 20 g

Virkkuukoukku nro 3

Nappi

Neula ja sakset

Luo turkoosilla 48 kjs (=ketjusilmukka) ja jätä aloituslankaa työhön noin 30 cm (tällä langalla ommellaan myöhemmin pohja kiinni). Työ virkataan spiraalina, joten ensimmäinen kerros aloitetaan virkkaamalla ensimmäinen ks (=kiinteä silmukka) kjs-ketjuun. Tarkista ensimmäisen kerroksen lopussa, että työssä on 48 ks.

IMG_6395.jpg

Virkkaa ks-kerroksia seuraavasti: 3 krs turkoosilla, 5 krs pinkit pallot, 3 krs turkoosilla, 5 krs oranssit pallot, 3 krs turkoosilla, 5 krs keltaiset pallot, 3 krs turkoosilla, 5 krs valkoiset pallot. Toista nämä kerrokset vielä toisen kerran ja virkkaa lopuksi 9 krs turkoosilla. Näet pallojen mallin yllä. Koska työ tehdään spiraalina, työn silmukat niin sanotusti liikkuvat virkatessa. Tästä syystä uuden pallorivin pallot pitää sijoittaa niin, että ne ovat suunnilleen alemman pallorivin pallojen keskellä sen sijaan, että laskisit pallojen kohdan silmukoista.

IMG_6356.JPG

Virkkaa vielä 1 krs turkoosilla niin, että keskellä takana neulot ks:den väliin 6 kjs:n ketjun. Viimeisellä krs:lla neulo kaikkiin ks:hin 1 ks ja kjs-ketjuun 6 ks. Katkaise lanka ja päättele.

IMG_6355.JPG

Ompele alareuna kiinni alussa jättämälläsi turkoosilla langalla. Ompele nappi kiinni joko turkoosilla langalla tai ompelulangalla, jos turkoosi lanka on nappiin liian paksu. Valmis pussukka on noin 9 cm leveä ja suljettuna 22 cm pitkä.

IMG_6354.JPG

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *