Tekniikkavinkki: Ohuesta langasta paksu

Törmäsin jonkin aikaa sitten eräässä virkkausryhmässä vinkkiin, jolla ohuesta langasta voi tehdä paksumpaa. Keinoa voi käyttää virkkaustöissä, sillä tällöin niin sanottu solmukohta on helppo peittää. En ole kokeillut tekniikkaa neuletyössä, mutta se voisi varmasti toimia siinäkin.

IMG_7904.jpg

Esimerkkilankana minulla on ohutta alpakkalankaa, jonka puikkosuositus on 2 ½ – 3 ½. Tekniikan avulla langasta tulee kolminkertainen ja siksi käytän esimerkkityössä virkkuukoukkua numero 6.

IMG_7906.jpg

IMG_7907.jpg

Aloita taittelemalla lanka kolminkertaiseksi. Tee tavallinen aloitussilmukka niin, että lankakerä on kolminkertaisen osion päässä ja aloitussilmukka toisessa päässä.

IMG_7909.jpg

IMG_7910.jpg

IMG_7911.jpg

Virkkaa ketjusilmukoita tarvittava määrä. Kun kolminkertainen osio on loppumaisillaan, vedä lankakerän lankaa koukun luona olevan silmukan läpi. Kuvassa olen vetänyt noin 30 cm pitkän kolminkertaisen osion, jotta se mahtui kuvaan. Todellisuudessa lankaa voi ja kannattaa vetää mahdollisimman pitkästi, jotta solmukohtia tulee työhön vähemmän.

IMG_7912.jpg

Toista vetotekniikka aina, kun kolminkertainen osio on loppumaisillaan. Solmukohtia saattaa joissain kohdissa tarvita asetella, jotta ne eivät näy työn oikealla puolella. Pääosin solmut kuitenkin jäävät itsellään piiloon esimerkiksi pylvään sisään.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *