Tyynynpäälliset

En ole oikein koskaan tykännyt ompelemisesta, mutta välillä innostun tekemään pieniä ompeluprojektejakin. Jonkin aikaa sitten päädyin ompelemaan kaksi tyynynpäällistä, kun sopivia ei löytynyt valmiina. Tyynynpäällisiä tehdessä olin aluksi innoissani, mutta loppua kohden halusin niiden vain tulevan valmiiksi. Luultavasti ompeluhommat eivät siis edelleenkään ole minun juttuni.

IMG_4636.JPG

Tyynynpäällisiä varten tarvitsee itse kankaan ja ompelukoneen lisäksi muun muassa sakset, nuppineuloja, jonkinlaisen mitan ja mielellään kangaskynän.

IMG_4638.JPG

Koska halusin kankaiden kuosien asettuvan tyynyihin tietyllä tavalla, aloitin merkkaamalla nuppineuloilla alueet, jotka tulisivat tyynyihin. Tämän jälkeen merkkasin leikkausviivat kangaskynällä 1 cm:n päähän nuppineuloista ja leikkasin kankaat merkkaamiani viivoja pitkin. Ompelin kaikki kolme reunaa paitsi alareunan. Asetin sisätyynyn päällisen sisälle ja ompelin vielä alareunankin kiinni.

IMG_4662.JPG

IMG_4663.JPG

Tyynyistä tuli juuri sopivat ja kuosit ovat ihanan raikkaat. Teen jatkossakin varmasti tällaisia yksinkertaisia ompelujuttuja, mutta taidan silti pysytellä mieluummin puikkojen ja virkkuukoukkujen parissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *