Virkatut istuintyynyt

Uusi elämä ja ennen kaikkea uusi työ täällä Ruotsin puolella on vienyt niin mennessään, etten ole ehtinyt taas pitkään aikaan kirjoitella mitään. Siitä huolimatta, että käsitöitä olen ehtinyt täällä ollessa tehdä jo useammankin. Nyt päätin vihdoin ja viimein istahtaa hetkeksi alas ja kirjoittaa ensimmäisestä täällä tekemästäni käsityöstä, nimittäin virkatuista istuintyynyistä.

Asuntoni oli kalustettu, kun muutin tänne ja kalusteisiin kuuluu muun muassa valkoinen ruokapöytä kahden tuolin kera. Koska minulla tulee oleskeltua ja työskenneltyä pöydän äärellä jonkin verran, päätin tehdä tuolien päälle istuintyynyt mukavuuden lisäämiseksi.

Alun perin olin ajatellut hankkia joitain värikkäitä lankoja ja yrittää etsiä jonkun kivan kuvion, jonka tyynyihin tekisin. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin lempiväriyhdistelmääni, eli mustavalkoiseen, ja kuvioksikin valikoitui vanha tuttu Pohjanmaa Molla Millsin Virkkuri-kirjasta.

IMG_8488.jpg

Koska halusin istuintyynyjen olevan todella pehmeitä, ostin niihin neliön malliset sisätyynyt. Itse päälliseen käytin Mayflowerin Cotton 8 –lankaa sekä virkkuukoukkua nro 3. Yhdessä kuviossa on 22 silmukkaa ja omaan tyynyyni tuli yhteensä 8 kuviota eli 176 silmukkaa. Kerroksia tein yhteensä 65, jotta kuviosta tuli symmetrinen ja tyynystä oikean kokoinen.

IMG_8501.jpg

IMG_8502.JPG

Kun päällinen oli valmis, ompelin alasauman kiinni, kostutin työn ja annoin kuivua oikean malliseksi venytettynä. Tämän jälkeen asettelin sisätyynyn päällisen sisään ja ompelin yläsauman kiinni. Ostamissani sisätyynyissä sattui olemaan tuoliin kiinnitettävät narut, joten ne jätin työn ulkopuolelle yläsauman molemmin puolin.

IMG_8508.JPG

Koska ruokapöydässäni on kaksi tuolia, tein tyynyjäkin kaksi. Istuintyynyt ovat todella ajaneet tehtävänsä ennen kaikkea mukavuuden osalta, mutta ne ovat tietenkin myös todella ihanan näköiset.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *