Yksinäinen korvakoru

Hei taas täältä kirpeän sunnuntaiaamun ääreltä. Ajattelin tänään esitellä helpon tavan tehdä yksinäisestä korvakorusta kaulakoru. Käytän itse korvakoruja päivittäin ja eniten tykkään roikkuvista korvakoruista eli sellaisista, jotka vain sujautetaan korviin ilman mitään sen kummempia kiinnittämisiä. Tällaisissa korvakoruissa on tietenkin aina vaarana, että toinen tippuu ja katoaa ja itsellekin on näin käynyt useammin kuin kerran.

Ihastuin jokin aika sitten YO ZEN:in ihaniin koruihin ja ostin itselleni heidän puiset lintukorvakorut. Ehdin käyttää korvakoruja parin viikon ajan, kun toinen tippui vahingossa korvastani ja katosi. Etsin korvakorua kuumeisesti kunnes luovutin ja päätin myöntää tappioni.

Vaikka korvakorun kadottaminen ei ole koskaan erityisen kivaa, voi tilanteen kääntää myös positiiviseksi sattumaksi. Itse päätin tehdä jäljelle jääneestä korvakorusta kaulakorun. YO ZEN myy kyseistä lintua myös kaulakorun muodossa, joten vaikka alkuperäiset korvakorut olivat ihanat, ei tämä toinenkaan käyttötapa vaikuttanut erityisen pahalta.

Jos siis satut joskus hukkaamaan korvakoruparista toisen tai jos sinulta löytyy yksinäinen korvakoru jo nyt, tässä ohjeet, miten voit tehdä siitä kaulakorun.

IMG_3143.jpg

Tarvikkeet:

yksinäinen korvakoru

lankaa (itse käytin mustaa nahkalankaa)

sakset

(korvakorusta riippuen saatat tarvita metallirenkaan ketjun kiinnittämiseksi)

Aloita erottamalla itse koru koukkuosasta. Koukkuosa kannattaa säästää, jos innostut askartelemaan uudet korvakorut.

IMG_3144.jpg

Pujota lanka korun tai siinä olevan metallirenkaan läpi. Tee lankaan korusolmu kuvan mukaan. Löysin solmun ohjeen netistä ja itsellä kesti hetken tajuta, miten langat pitäisi laittaa, jotta ne pysyvät. Älä siis luovuta, vaikka solmu ei ensimmäisellä yrityksellä onnistu. Kuvassa ”sininen lanka” on niin sanotusti pohjalanka, jonka ympärille tehdään ”punaisella langalla” itse solmu.

IMG_3160.jpg

IMG_3149.jpg

Mittaa tässä vaiheessa suunnilleen, kuinka pitkän korun haluat. Leikkaa lanka niin, että jätät päähän vähän ylimääräistä solmun tekemistä varten. Tee toinen solmu samoin kuin ensimmäinen ja leikkaa lopuksi nauhojen päät solmujen läheltä.

IMG_3152.jpg

Valmis koru! Solmuja vetämällä voit säädellä kaulakorun pituutta ja jos nauha kuluu puhki, voit askarrella uuden tilalle. Tästä kaulakorusta on tullut yksi suosikeistani, joten kannatti ehdottomasti roskiin heittämisen sijaan muokata korvakoru uuteen käyttöön.

IMG_3163.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *