Viikonlopun vaniljainen mansikkajuustokakku
Mukava viikonloppu takana: Vietin iltapäivän Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa yhdessä Ainon ja hänen avomiehensä Ollin kanssa ihmetellen jättiläislumpeita ja nauttien trooppisesta lammöstä samalla kun ulkona tuuli niin lujasti, että olisi voinut luulla syksyn saapuneen etuajassa. Kippisteltiin Saaran kanssa viikonloppu alkaneeksi yhdessä lemppari paikassani, Deliberi K7:ssa. Ehdittiin viettää Ronin kanssa myös parisuhteen laatuaikaa pitkästä aikaa eli käytiin kahden tunnin iltakäpsyllä Niittykumpu-Haukilahti-Matinkylä-Niittykumpu akselilla. Saatiin myös viimein varattua elokuun Etelä-Korean reissun ensimmäisen viikon hotelli. Jee!! Sunnuntaina käytiin juhlistamassa Reetaan päättyneitä hieroja-opintoja ja ihastuttiin Reetan tekemään perunasalaattiin ja gluteenittomaan fudgella päällystettyyn kakkuun.
Ehdin myös itse leipoa viikonlopun aikana. Innoitus tuli oikeastaan tuosta alakerran ruokakaupasta, josta löysin melko huokeaan hintaan laatikkollisen mansikoita. Osa on edelleen tuolla jääkaapissa, jotta voin heittää niitä aamusmoothien tai -puuron sekaan. Suurin osa päätyi kuitenkin mansikkajuustokakkuun, jonka paistoin uunissa. Pohjassa käytin gluteenittomia tripla suklaakeksejä, joten kakku on täysin gluteeniton ja luonnollisesti laktoositon.
Vaniljainen Mansikkajuustokakku
150 g gluteenittomia tripla suklaa keksejä
50 g laktoositonta leivontamargariinia
200 g laktoositonta vanilja tuorejuustoa
200 g laktoositonta vanilja rahkaa (leivontaan soveltuvaa)
1,5 dl sokeria
1 tl sitruunan mehua
3 kananmunan keltuaista
mansikoita
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita leivontamargariini keksimurskan sekaan. Painele seos pohjaksi vuokaan. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään sekaisin. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan mehu sekä keltuaiset. Sekoita täyte tasaiseksi.
Halkaise mansikat kahtia ja asettele ne vuoan reunoille koko matkalle. Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua 200 asteisessa uunissa (kiertoilma 180 astetta) noin 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä hetki (noin 15 min) jälkilämmöllä. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Mielellään seuraavaan päivään.
Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla.
Vapailu jatkuu tässä vielä parin päivän ajan ja tänään juhlitaan Saaran valmistujaisia hyvän ruuan merkeissä.
<3 Hanna