Maidoton Mustikkapiirakka

PSX_20180627_185611.jpg

PSX_20180627_185652.jpg

PSX_20180627_185628.jpg

PSX_20180627_185510.jpg

PSX_20180627_185533.jpg

PSX_20180627_185554.jpg

 

Juhannus meni todella hujauksessa, töissä, ja nyt ollaan jo melkein taas viikonlopussa, joka on itselläkin pitkästä aikaa vapaa sellainen. Juhannus siis meni töissä ja tein meille sinne juhannusherkuksi mustikkapiirakan. Tiedättekö ne Fazerin kahden kappaleen pakkauksissa myytävät pienet mustikkapiirakat? Tekemäni piirakka muistuttaa niitä, mutta isona versiona (vuoan halkaisija 30 cm).

Piirakkapohjana käytin samaa taikinaa, kuin aiemmin leipomassani Raparperipiirakassa. Tein taikinan vain kaksinkertaisena. Täytteessä käytin kaurapohjaista Creamy Oat Fraichea, joten piirakka on täysin maidoton, sillä pohjassa käytetty leivonta margariini on niin ikään maidotonta. 

Mustikkapiirakan kanssa tarjosin vaniljakastiketta, kaurapohjaista sekin. Olen ehkä hieman innostunut näistä Oatlyn tuotteista. 

Uunista muuten leijaili asuntoon aivan ihana mustikan tuoksu!

Maidoton Mustikkapiirakka

Pohja: 

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

300g leivontamargariinia (maidoton)

2 dl kylmää vettä

Täyte: 

200 g creamy oat fraichea

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

200 g kotimaisia pakastemustikoita (kohmeana)

1 rkl perunajauhoja

Valmista pohja: Mittaa monitoimikoneen kulhoon (tai käytä vatkainta) vehnäjauhot, sokeri ja leivontamargariini. Sekoita ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmun sisään ja laita se hetkeksi jääkaappiin. 

Mittaa kulhoon täytteen aineet mustikoita ja perunajauhoja lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi. 

Nostele kohmeiset pakastemustikat täytteen sekaan ja lisää perunajauhot. Täyte värjäytyy siniseksi.

Ota piirakkataikina pois jääkaapista ja leivo siitä kaksi pyöreätä levyä, joiden halkaisija on 30 cm. Painele ensimmäinen levy vuoakaan kevyesti paikalleen ja kaada täyte levyn päälle. Älä painele pohjan reunoja tiukasti kiinni vuokaan.

Nosta toinen levy täytteen päälle ja taita levyn reunat pohjalevyn reunojen ja vuoan reunojen väliin. Tee päällimäiseen levyyn kuvioita veitsellä, haarukalla yms.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa (kiertoilma 180 astetta) noin 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä. Jäähdytä piirakka hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos käytät tuoreita mustikoita, kaada mustikat ensin pohjalevyn päälle ja täyte vasta mustikoiden päälle. Voit myös jättää perunajauhon pois. 

<3 Hanna 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY