Viikonlopun vaniljainen mansikkajuustokakku

PSX_20180609_134621.jpg

PSX_20180609_134643.jpg

PSX_20180609_134702.jpg

PSX_20180609_134726.jpg

PSX_20180609_134744.jpg

PSX_20180609_134808.jpg

PSX_20180608_163837.jpg

PSX_20180609_134505.jpg

PSX_20180609_134534.jpg

PSX_20180609_134557.jpg

PSX_20180609_134413.jpg

PSX_20180609_134438.jpg

PSX_20180608_224304.jpg

PSX_20180609_210416.jpg

PSX_20180610_201807.jpg

Mukava viikonloppu takana: Vietin iltapäivän Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa yhdessä Ainon ja hänen avomiehensä Ollin kanssa ihmetellen jättiläislumpeita ja nauttien trooppisesta lammöstä samalla kun ulkona tuuli niin lujasti, että olisi voinut luulla syksyn saapuneen etuajassa. Kippisteltiin Saaran kanssa viikonloppu alkaneeksi yhdessä lemppari paikassani, Deliberi K7:ssa. Ehdittiin viettää Ronin kanssa myös parisuhteen laatuaikaa pitkästä aikaa eli käytiin kahden tunnin iltakäpsyllä Niittykumpu-Haukilahti-Matinkylä-Niittykumpu akselilla. Saatiin myös viimein varattua elokuun Etelä-Korean reissun ensimmäisen viikon hotelli. Jee!! Sunnuntaina käytiin juhlistamassa Reetaan päättyneitä hieroja-opintoja ja ihastuttiin Reetan tekemään perunasalaattiin ja gluteenittomaan fudgella päällystettyyn kakkuun.

PSX_20180609_134214.jpg

PSX_20180609_134334.jpg

PSX_20180609_154214.jpg

Ehdin myös itse leipoa viikonlopun aikana. Innoitus tuli oikeastaan tuosta alakerran ruokakaupasta, josta löysin melko huokeaan hintaan laatikkollisen mansikoita. Osa on edelleen tuolla jääkaapissa, jotta voin heittää niitä aamusmoothien tai -puuron sekaan. Suurin osa päätyi kuitenkin mansikkajuustokakkuun, jonka paistoin uunissa. Pohjassa käytin gluteenittomia tripla suklaakeksejä, joten kakku on täysin gluteeniton ja luonnollisesti laktoositon. 

PSX_20180609_154233.jpg

Vaniljainen Mansikkajuustokakku

150 g gluteenittomia tripla suklaa keksejä

50 g laktoositonta leivontamargariinia

200 g laktoositonta vanilja tuorejuustoa

200 g laktoositonta vanilja rahkaa (leivontaan soveltuvaa)

1,5 dl sokeria

1 tl sitruunan mehua

3 kananmunan keltuaista

mansikoita

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita leivontamargariini keksimurskan sekaan. Painele seos pohjaksi vuokaan. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään sekaisin. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan mehu sekä keltuaiset. Sekoita täyte tasaiseksi.

Halkaise mansikat kahtia ja asettele ne vuoan reunoille koko matkalle. Kaada täyte vuokaan. 

Paista kakkua 200 asteisessa uunissa (kiertoilma 180 astetta) noin 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä hetki (noin 15 min) jälkilämmöllä. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla. 

PSX_20180609_154338.jpg

PSX_20180609_154358.jpg

PSX_20180609_154444.jpg

Vapailu jatkuu tässä vielä parin päivän ajan ja tänään juhlitaan Saaran valmistujaisia hyvän ruuan merkeissä. 

<3 Hanna 

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY

Kesä Unelmia ja Raparperipiirakka

 

IMG_20180604_203927_195.jpg

PSX_20180602_203808.jpg

PSX_20180602_131955 - Copy.jpg

PSX_20180604_183147 - Copy.jpg

Juuri loppunut toukokuu oli kyllä melko taianomainen. Melkein vaikeata edes ymmärtää kuinka upea sää meillä on ollut. Ihan kun Suomi olisi siirtynyt maantieteellisesti jonnekin Keski-Euroopan paikkeille. Aamulla kun lähtee töihin ja nousee metrotunnellista maan päälle, lämpö ja aurinko tervehtii samantien. Ihmiset hymyilee enemmän. Ihan kun kaikki olisivat jotenkin paremmalla tuulella, vaikka klo olisikin kuusi aamulla.

Tälle kesälle en ole tehnyt niin paljoa suunnitelmia kuin viime kesälle. Toki jotain päätöksiä on jo tehty, mutta tänä kesänä aion tehdä enemmän spontaaneja juttuja, ja jopa viettää enemmän aikaa kotona. Jos Suomen kesä jatkuu tälläisenä kun on alkanutkin, niin se myös ehkä hieman hillitsee reissukaipuuta. Ainoastaan yksi reissu on varattuna ja sekin vasta elokuulle. Toisaalta spontaanius on yksi tämän kesän kantavista teemoista.

Tänä kesänä aion voida henkisesti paremmin kuin koskaan aiemmin ja unelmoida pyöräretkistä lämpiminä kesäiltoina, rentoutua rannalla auringossa, käydä lasillisella ystävän/ystävien kanssa, nauttia kesämökin puusaunasta, lukea kirjaa parvekkeella, syödä hattaraa lintsillä, opetella seisomaan käsillä, leipoa erilaisia leivonnaisia ja kehittyä siinä…

Leipomisesta puheenollen… Leivoin viime viikonlopuksi raparperipiirakan hieman eri tavalla kuin aiemmin eli tein piirakasta amerikkalaisen apple pie -tyyppisen version. Raparperin palat siis peitetään taikinakannen alle, Tarjosin piirakan kanssa vielä kaurapohjaista vaniljakastiketta ja koko herkku hävisi tyytyväisten työkaverien masuihin. 

PSX_20180531_194213.jpg

Raparperipiirakka

4 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl sokeria

150 g leivontamargariinia (laktoositon/maidoton)

1 dl kylmää vettä

5 dl pilkottua raparperia

1 dl sokeria

3 rkl perunajauhoja

1,5 tl jauhettua kanelia

2 kpl kananmunia

200 g laktoositonta kermaviiliä 

1 rkl leivontamargariinia (laktoositon/maidoton)

Mittaa jauhot, sokeri sekä leivontamargariini kulhoon ja sekoita keskenään. Itse käytin tässä monitoimikonetta, mutta voit käyttää myös vatkainta.

Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. 

Kääri taikina kelmuun ja anna levätä hetki jääkaapissa.

PSX_20180531_185921.jpg

Valmista täyte:

Kuori ja paloittele raparperi.

Vatkaa kulhossa kananmunat sekaisin ja sekoita joukkoon kermaviili. Mittaa kulhoon sokeri, perunajauhot ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.

Nostele lopuksi raparperin palat täytteen joukkoon. 

PSX_20180531_190015 - Copy - Copy.jpg

Ota piirakkataikina jääkaapista ja kaulitse siitä kaksi halkaisijaltaan noin 33 cm pyöreää levyä. Asetelle toinen levyistä piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 28 cm. 

Kaada täyte vuokaan ja laita muutama nokare margariinia täytteen päälle.

Nosta päällimmäinen levy paikoilleen ja käännä kansilevyn reuna alimman levyn ja piirakkavuoan reunan väliin. 

Tee haarukalla kuviota piirrakan pintaan. 

PSX_20180531_190057 - Copy.jpg

Paista piirakkaa 45-50 minuuttia 200 asteisessa uunissa (kiertoilma 170 astetta) tai kunnes piirakan pinta on kullan ruskea. 

PSX_20180531_194006.jpg

PSX_20180531_191202 - Copy.jpg

<3 Hanna 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY