Vinkkejä Marrakechiin

Olen koonnut tähän postaukseen vinkkejä Marrakechiin matkustamiseen, joita olisin itse kaivannut.

1) Loppu vuosi on hyvä aika matkustaa, koska ei ole suurin sesonki. Päivisin on mukavan lämmin +22-+26. Iltaisin ja aamuisin on kylmää ja koska rakennukset on tehty kivestä, ne hohkaavat vielä aamulla kulkiessa kylmää, joten kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan. Pitkät housut ja takki eivät ole liikaa. Villasukat on myös mukava lisä estämään kylmyyttä, jota kivilattioista majapaikassa hohkaa. Kannattaa myös varata lämmintä vaatetta yöksi. Omassa majapaikassamme oli ilmalämpöpumppu, joka piti huoneen lämpimänä mutta kun viimeiseksi yöksi jouduimme vaihtamaan huonetta, niin sitä ei lämmittänytkään kuin vain yksi patteri, joten melko viileä yö oli edessä.

2) Marokossa käytetään käteistä rahaa, jota ei pysty vaihtamaan etukäteen. Lentokentältä löytyy valuutanvaihto pisteitä, jotka eivät ota rahan vaihdosta osuuttaan. Rahan vaihtaminen toimii sujuvasti ja siitä saa virallisen kuitin, jossa näkyy vaihdetut summa ja kurssi. Itse emme vaihtaneet enää myöhemmin rahaa vaan pärjäsimme vaihtamallamme summalla. Lähtiessämme pois maasta ajattelimme vaihtaa kentällä jääneet rahat takaisin euroiksi. Emmem huomanneet tehdä tätä kuitenkaan ennen turvatarkastusta ja huomasimme kentän puolella ettei rahan vaihto enää onnistunut ja meidän tuli käyttää loput rahat kentällä. Rahaa ei kuitenkaan voinut käyttää kuin ruokapaikoissa ja paikallisiin tuotteisiin. Tämä kannattaa siis huomioida pois lähtiessä, että ajoissa vaihtaa ylimääräisen valuutan. Maasta kun ei saa viedä valuuttaa pois kuin pienen summan.

3) Marrakech oli yllättän moderni ja kaikenlaista pukeutumistyyliä näkyi. Itse kuljin koko reissun polvet ja olkapäät peitettynä ja uskon, että tällä tavoin sain myös olla melko rauhassa. Vaikka minihameitakin näkyi en lähtisi itse tälle linjalle, jos haluaa kunnioittaa paikallista kulttuuria.

4) Varisinkin tullessa ja majapaikkaan suunnatessa (joka meillä sijaitsi Medinassa eli vanhassa kaupungissa) kannattaa ottaa majapaikan löytämiseen aikaan. Paras, jos pystyy saamaan kuljetuksen majapaikasta, sillä Medinaan ei autolla pääse ja majapaikan löytäminen sokkeloisilla kujilla voi olla haastavaa. Monet paikalliset ovat innokkaita neuvomaan pientä korvausta vastaan, joka tosin ilmoitetaan vasta siinä vaiheessa kun ollaan perillä. Jos itse pyydät apua ei korvauksesta tarvi huolehtia. Ihmiset ovatkin pääosin ystävällisiä, mutta saattavat yrittää hieman huijata viatonta turistia. Kannattaa siis pitää pää kylmänä ja uskoa omaan google mapsiin. Jos joku sanoo, että edessä oleva kuja on umpikuja, mutta karttasi näyttää muuta kannattaa ennemmin uskoa karttaa, sillä jälleen saattaa kyseessä olla avulias paikallinen, joka kaipaa pientä tienausta huiputtamalla sinua.

5) Google mapsista kannattaa tallentaa offline kartta ennen lähtöä, jota voi sitten käyttää paikan päällä ilamn nettiä. Näin löytää helposti itsenäisesti nähtävyyksille ja jos käy tenkkapoo voi mennä kahvilaan, jossa on ilmainen wifi ja tarkistaa reitin.

Palaan seuraavassa postauksesta ruokapaikka vinkeillä ja mitä tehdä Marrakechissa.

-Maiju

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *