Kirsikankukkia ja vappuelämää
Ihanaa perjantaita ja vapun päivää!
Meidän vappu kului puolison kanssa kahdestaan kotosalla. Teimme tortilloja ruuaksi ja söimme itse tehtyjä munkkeja jälkiruuaksi sekä skoolasimme vapulle. Illalla osallistuimme etä-lakitukseen, johon perinteisesti olemme osallistuneet paikan päällä. Kävimme myös vappukävelyllä.
Tänään on ajatuksena tehdä vappumaista ruokaa ja kilistellä etänä ystävien kanssa vapulle. Tästä on ihana aloittaa viikonloppu ja uusi kuukausi. Taas ollaan hieman lähempänä kesää <3
Teimme jo tiistaina munkkeja valmiiksi ja laitoimme osan pakkaseen myöhemmin syötäväksi. Emme olleet kumpikaan puolisoni kanssa aiemmin tehneet munkkeja, mutta nyt kun oli aikaa ryhtyä hommaan. Munkkien teko olikin yllättävän helppoa ja löysin hyvä ohjeen gluteenittomille munkeille.resepti löytyy tästä. Myös öljyn käsittely oli yllättävän helppoa, eikä vaaratilannetta syntynyt. Toki olimme varanneet paistopisteen vierelle kannen, jolla olisi tulen voinut tukahduttaa. Joten suosittelen vain rohkeasti kokeilemaan.
Tämän kuvan otin jo maanantaina kun kävimme aamupäivällä katsomassa jokirannan kirsikkapuita, jotka olivat täydessä kukassa. Olen tykännyt käydä niitä, joka vuosi katsomassa ja tänä vuonna luulin jo, että joudun jättämään välistä, kun niiden luona on aina paljon porukkaa, mikä ei tällä hetkellä ole hyvä juttu. Maanantai aamupäivä osoittautui kuitenkin täydelliseksi ajankohdaksi, koska muita ihmisiä ei suuremmin ollut liikkeellä ja sai kulkea rauhassa ilman, että tarvitsi koko ajan väistellä. Joten jos vaan kirsikkapuita jossain lähimaastossa on, niin suosittelen käydä katsomassa ennen kuin kukat kuihtuu.
-Maiju