Vinkkejä ruokapaikkoihin Marrakechissa
Tänään laitan jakoon ruokavinkkejä Marrakechiin ja ajatuksia ruokakulttuurista.

Yllä oleva kuva on majapaikkamme aamiaiselta. Aamuisin aamupala vaihtui aina hieman, mutta pääsääntöisesti erilaisia leipiä oli tarjolla, tuorepuristettua mehua sekä kahvia. Lisäksi oli joko jugurttia, hedemiä, leivoksia tai munakasta. Leivät olivat erilaatuisia ja vaaleat littanat olivat lettutyylisiä lämpimäisiä, joiden päälle laitoimme marmelaadia. Leivät olivat perinteisiä ja niitä oli tarjolla myös ravintoloissa alkupalana sekä ruokakaupan irtomyynnissä.

Toiseksi viimeisenä iltana kaipasimme hieman vaihtelua perinteisiin ruokiin ja päädyimme paikalliseen pikaruoka paikkaan, joka kuitenkin pyrki terveellisyyteen. Päädyimme tilaamaan tuoremehut ja hampurilaiset. Ruoka oli raikasta ja hampurilainen kevyen oloinen. Ranskanperunoissa ei ollut lainkaan suolaa ja niiden tippaukseen tuli mukana vahvaa sinappia. Ruokapaikan nimi oli Vert Midi ja niitä löytyi muutamakin eri myyntipiste Avenue Mohammad V varrelta.

Tämän herkullisen aterian nautimme yhtenä kuumana päivänä ja suuntasimme pieniä kujia pitkin päättäväisesti kohti Der L´hssira ravintolaa sillä se oli saanut hyvät suositukset netissä. Päädyimme ottamaan falafeleja, munakkaan jaettavaksi sekä perinteisen kanapiirakan. Piirakka oli herkullinen vaikka mielenkiintoista oli piirakan päälle laitettu tomusokeri. Ruokia syödessämme totesimme ettei paikkaa oltu turhaan suositeltu ja annoimmekin sille hyvät arviot. Ruoan päälle saimme minttuteetä, joka kruunasi ruokailun. Paikka on melko pieni ja sieltä löytyy vain viitisne pöytää mutta ehdottomasti kokeilemisen arovinen. Kannattaa suunnata tänne rohkeasti ja vaikka odottaa tarpeen mukaan hetki. Hinta-laatu-suhde oli hyvä ja hinta ennemmin alakanttiin, tästäkin aterioinnista maksoimme vain n. 10 euroa.



Edeltävät kuvat ovat kaikki samasta ruokapaikasta nimeltä Amal Women´s training center, joka tukee paikallisten naisten itsenäistymistä. Ruoka oli herkullista ja edullista. Ensimmäisessä kuvassa on perinteinen Tajine eli lammaspataa. Lisukkeena oli leipää. Jälkiruuaksi puolisoni otti coffee-caramel-piirakan, joka oli parasta maistamaamme piirakkaa. Paikkaan saapuessame meille tuotiin näytille liitutaulu johon oli mekrattu päivän annokset ja niitä päivitettiin sitä mukaan, kun ruoka loppui. Tunnelma oli erittäin kotoisa ja oli helppo hetken hengähtää keskellä päivää ruokailun lomassa.
Tässä vielä muutama suositus paikkoista, joista pidimme Hennas art cafe, Narnj, Terrace Des Epices sekä Elite Café. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti erilaisia paikkoja sekä etukäteen lukea hieman arvosteluja paikoista. Paikallisia ruokia kannattaa maistella eri paikoissa.
-Maiju