Vinkkejä ruokapaikkoihin Marrakechissa

Tänään laitan jakoon ruokavinkkejä Marrakechiin ja ajatuksia ruokakulttuurista.

dav

Yllä oleva kuva on majapaikkamme aamiaiselta. Aamuisin aamupala vaihtui aina hieman, mutta pääsääntöisesti erilaisia leipiä oli tarjolla, tuorepuristettua mehua sekä kahvia. Lisäksi oli joko jugurttia, hedemiä, leivoksia tai munakasta. Leivät olivat erilaatuisia ja vaaleat littanat olivat lettutyylisiä lämpimäisiä, joiden päälle laitoimme marmelaadia. Leivät olivat perinteisiä ja niitä oli tarjolla myös ravintoloissa alkupalana sekä ruokakaupan irtomyynnissä.

dav

Toiseksi viimeisenä iltana kaipasimme hieman vaihtelua perinteisiin ruokiin ja päädyimme paikalliseen pikaruoka paikkaan, joka kuitenkin pyrki terveellisyyteen. Päädyimme tilaamaan tuoremehut ja hampurilaiset. Ruoka oli raikasta ja hampurilainen kevyen oloinen. Ranskanperunoissa ei ollut lainkaan suolaa ja niiden tippaukseen tuli mukana vahvaa sinappia. Ruokapaikan nimi oli Vert Midi ja niitä löytyi muutamakin eri myyntipiste Avenue Mohammad V varrelta.

dav

Tämän herkullisen aterian nautimme yhtenä kuumana päivänä ja suuntasimme pieniä kujia pitkin päättäväisesti kohti Der L´hssira ravintolaa sillä se oli saanut hyvät suositukset netissä. Päädyimme ottamaan falafeleja, munakkaan jaettavaksi sekä perinteisen kanapiirakan. Piirakka oli herkullinen vaikka mielenkiintoista oli piirakan päälle laitettu tomusokeri. Ruokia syödessämme totesimme ettei paikkaa oltu turhaan suositeltu ja annoimmekin sille hyvät arviot. Ruoan päälle saimme minttuteetä, joka kruunasi ruokailun. Paikka on melko pieni ja sieltä löytyy vain viitisne pöytää mutta ehdottomasti kokeilemisen arovinen. Kannattaa suunnata tänne rohkeasti ja vaikka odottaa tarpeen mukaan hetki. Hinta-laatu-suhde oli hyvä ja hinta ennemmin alakanttiin, tästäkin aterioinnista maksoimme vain n. 10 euroa.

dav
dav
dav

Edeltävät kuvat ovat kaikki samasta ruokapaikasta nimeltä Amal Women´s training center, joka tukee paikallisten naisten itsenäistymistä. Ruoka oli herkullista ja edullista. Ensimmäisessä kuvassa on perinteinen Tajine eli lammaspataa. Lisukkeena oli leipää. Jälkiruuaksi puolisoni otti coffee-caramel-piirakan, joka oli parasta maistamaamme piirakkaa. Paikkaan saapuessame meille tuotiin näytille liitutaulu johon oli mekrattu päivän annokset ja niitä päivitettiin sitä mukaan, kun ruoka loppui. Tunnelma oli erittäin kotoisa ja oli helppo hetken hengähtää keskellä päivää ruokailun lomassa.

Tässä vielä muutama suositus paikkoista, joista pidimme Hennas art cafe, Narnj, Terrace Des Epices sekä Elite Café. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti erilaisia paikkoja sekä etukäteen lukea hieman arvosteluja paikoista. Paikallisia ruokia kannattaa maistella eri paikoissa.

-Maiju

Kulttuuri Ravintolat Matkat

Vinkkejä Marrakechiin

Olen koonnut tähän postaukseen vinkkejä Marrakechiin matkustamiseen, joita olisin itse kaivannut.

1) Loppu vuosi on hyvä aika matkustaa, koska ei ole suurin sesonki. Päivisin on mukavan lämmin +22-+26. Iltaisin ja aamuisin on kylmää ja koska rakennukset on tehty kivestä, ne hohkaavat vielä aamulla kulkiessa kylmää, joten kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan. Pitkät housut ja takki eivät ole liikaa. Villasukat on myös mukava lisä estämään kylmyyttä, jota kivilattioista majapaikassa hohkaa. Kannattaa myös varata lämmintä vaatetta yöksi. Omassa majapaikassamme oli ilmalämpöpumppu, joka piti huoneen lämpimänä mutta kun viimeiseksi yöksi jouduimme vaihtamaan huonetta, niin sitä ei lämmittänytkään kuin vain yksi patteri, joten melko viileä yö oli edessä.

2) Marokossa käytetään käteistä rahaa, jota ei pysty vaihtamaan etukäteen. Lentokentältä löytyy valuutanvaihto pisteitä, jotka eivät ota rahan vaihdosta osuuttaan. Rahan vaihtaminen toimii sujuvasti ja siitä saa virallisen kuitin, jossa näkyy vaihdetut summa ja kurssi. Itse emme vaihtaneet enää myöhemmin rahaa vaan pärjäsimme vaihtamallamme summalla. Lähtiessämme pois maasta ajattelimme vaihtaa kentällä jääneet rahat takaisin euroiksi. Emmem huomanneet tehdä tätä kuitenkaan ennen turvatarkastusta ja huomasimme kentän puolella ettei rahan vaihto enää onnistunut ja meidän tuli käyttää loput rahat kentällä. Rahaa ei kuitenkaan voinut käyttää kuin ruokapaikoissa ja paikallisiin tuotteisiin. Tämä kannattaa siis huomioida pois lähtiessä, että ajoissa vaihtaa ylimääräisen valuutan. Maasta kun ei saa viedä valuuttaa pois kuin pienen summan.

3) Marrakech oli yllättän moderni ja kaikenlaista pukeutumistyyliä näkyi. Itse kuljin koko reissun polvet ja olkapäät peitettynä ja uskon, että tällä tavoin sain myös olla melko rauhassa. Vaikka minihameitakin näkyi en lähtisi itse tälle linjalle, jos haluaa kunnioittaa paikallista kulttuuria.

4) Varisinkin tullessa ja majapaikkaan suunnatessa (joka meillä sijaitsi Medinassa eli vanhassa kaupungissa) kannattaa ottaa majapaikan löytämiseen aikaan. Paras, jos pystyy saamaan kuljetuksen majapaikasta, sillä Medinaan ei autolla pääse ja majapaikan löytäminen sokkeloisilla kujilla voi olla haastavaa. Monet paikalliset ovat innokkaita neuvomaan pientä korvausta vastaan, joka tosin ilmoitetaan vasta siinä vaiheessa kun ollaan perillä. Jos itse pyydät apua ei korvauksesta tarvi huolehtia. Ihmiset ovatkin pääosin ystävällisiä, mutta saattavat yrittää hieman huijata viatonta turistia. Kannattaa siis pitää pää kylmänä ja uskoa omaan google mapsiin. Jos joku sanoo, että edessä oleva kuja on umpikuja, mutta karttasi näyttää muuta kannattaa ennemmin uskoa karttaa, sillä jälleen saattaa kyseessä olla avulias paikallinen, joka kaipaa pientä tienausta huiputtamalla sinua.

5) Google mapsista kannattaa tallentaa offline kartta ennen lähtöä, jota voi sitten käyttää paikan päällä ilamn nettiä. Näin löytää helposti itsenäisesti nähtävyyksille ja jos käy tenkkapoo voi mennä kahvilaan, jossa on ilmainen wifi ja tarkistaa reitin.

Palaan seuraavassa postauksesta ruokapaikka vinkeillä ja mitä tehdä Marrakechissa.

-Maiju

Kulttuuri Matkat