Sunnuntai corner
Ihanaa sunnuntaita!
Olen päättänyt julkaista uuden konseptin, Sunnuntai cornerin. Sunnuntaisin aion julkaisen viikon aikana ottamiani kuvia puhelimella, suositella kirjaa, reseptiä tai tekemistä seuraavalle viikolle. Sunnuntai corneri sisältää rentoa sunnuntai tunnelmaa, mukavaa inspiraatiota seuraavalle viikkolle ja viikon yhteen vedon. Tervetuloa siis ensimmäisen Sunnuntai cornerin pariin!
Kuluneella viikolla puhelimen kuvat ovat rajautuneet ylläolevaan, mutta laitoin lisäksi kuvaksi muutaman viikon takaiselta sunnuntaipäivältä aurinko kuvan. Kulunut viikko on kulunut kesätöiden ekaa pätkää aloitellessa, keskiviikkona saimme illalla vieraita ja perjantai iltana kävimme ystävien kanssa illalla ulkona syömässä. Nyt S valmistelee lounaaksi uutta kasvisreseptiä ja itse valmistaudun lähtemään iltavuoroon. Sunnuntai on kulunut leppoisissa ja aurinkoisissa tunnelmissa.
Ensi viikolla suosittelen kokeilemaan kasvis-kesäkupitsaveneitä, ne ovat nopea, helppo ja täyttävä ruoka. Kesäkurpitsaa saa nyt melko halvalla ja se on kevyttä, mutta täyttävää.
Kesäkurpitsaveneet:
- 1-2 kesäkurpitsaa (1 per syöjä)
- Pippuria
- Öljyä
- Härkistä (voi halutessaan toki korvata myös jauhelihalla, mutta suosittelen kasvisversiota :)
- Sipulia.
- Juustoraastetta
Aloita halkaisemalla kesäkurpitsa puoliksi ja kaapimalla sen sisällys pois, jolloin keskelle syntyy ura. (Sisällyksen voi käyttää osana veneiden täytettä tai hyödyntää toisessa ruuassa) Tämän jälkeen painele kesäkurpitsaan reikiä haarukalla ja voitele öljyllä sekä mausta pippurilla. Ruskista sipuli ja härkis pannulla. Tämän jälkeen täytä kesäkurpitsat sipuli-härkis paistoksella ja lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kesäkurpitsaveneitä uunissa 200 asteessa n.20 min. kunnes juusto on pinnalla ruskettunut.
Viikon tehobiisi: PMMP, KesäkaveritViikon viisaus: ”Minä sovin kaikkialle missä satun olemaan.” -Seuraleikki: Matka Rivieralle, Tove Jansson
Ihanaa sunnuntain jatkoa ja uutta alkavaa viikkoa!
Pus, M