The right kind of busy.

Moikka, ihanaa alkanutta viikkoa! Ajattelin tänään kirjoitella ajatuksistani sosiaalista mediaa kohtaan ja sometauon pitämisestä.

Sosiaalinen media on viime aikoina ollut esillä ja sen hyviä sekä huonoja puolia on paljon pohdittu. Nykyaikana tuntuu, että samalla kun some on saattanut yhdistää ihmisiä ja tehdä yhteydenpidosta helpompaa on se myös eristänyt ihmisiä. Tarkoitan tällä sitä, että on helppo julkaista kuva somessa tai kirjoittaa pitkä tarina omaan feediin ilman, että oikeisti kertoo mitä kuuluu. On helppo luoda tietynlaista kuvaa itsestään ja elämästään jättämällä huonot päivät ja hetket oman someprofiilin ulkopuolelle. Tämä voi olla tietoista tai tiedostamatonta, sillä onhan se niin, että ei negatiivisuutta jaksa seurata pitkää aikaa, mutta onko siloiteltu näkymä todellinen?

Helposti tälläinen siloiteltu näkymä luo paineita tehdä myös omasta elämästä some sopivaa. Tuottaa kuvia ja tekstejä, jotka luovat hyvää fiilistä ja keräävät tykkäyksiä. Tässä ei ole mitään pahaa, mutta usein pohdin miten tämä vaikuttaa seuraajiin. Toisille sellainen sisältö voi tuoda positiivisuutta elämään, mutta joihinkin se voi vaikuttaa päinvastoin ja luoda liikaa painetta.

Sometauot ja ruutuajan vähentäminen

Uskoisin, että paineiden poistamiseen auttaisi pitää some taukoja aika ajoin. Some tauolla tarkoitan sitä, että jättäisi muutamaksi päiväksi, alkuun vaikka yhdeksi päiväksi, somen käyttämättä. Ei avaisi yhtään appia tai sometiliä vaan viettäisi päivän tehden asioita, joihin ei somea tarvitse. Lukisi kirjaa, ulkoilisi tai vaikka maalaisi taulun. Mitä vain asioita joihin some ei ole oleellisesti osana. Tauot somesta tuulettavat omaa sisintä ja antavat tilaa omille ajatuksille. On helpompi huomata millaisia ajatuksia mielessä pyörii ja mistä asioista todella nauttii, kun kaikki vapaa-aika ei kulu somessa. Tauko päivien avulla on myös helpompi vähentää pikku hiljaa ruutuaikaa ja näin saada aikaa muihin asioihin.

Jos some tuntuu luovan ikävää fiilistä kannattaa tarkastella mistä se johtuu. Aika ajoin olisi mielestäni hyvä käydä läpi sivut ja tilit joita seuraat ja karsia sieltä huonoa fiilistä luovat. Tehdä omasta feedestä miellyttävän ja sisältävän asioita, jotka oikeasti itseäsi kiinnostavat. On myös hyvä pohtia käytätkö kaikkia tilejäsi edelleen vai voisiko jonkin poistaa. Kun sometilejä on vähemmän vähenee paine päivittää joka ikistä omistavaansa kanavaa. Karsi ne jotka eivät enää innosta tai tunnut kiinnostavilta. Saat lisää aikaa niille kanaville, jotka todella sinua kiinnostavat.

Tälläisiä ajatuksia tällä kertaa, keror kommenteissa mitä olet aiheesta mieltä.

-M

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *