Aamiaisista
All day breakfast. Kun näin sanojen toistuvan ihanimpien kahviloiden menuissa, tunsin saapuneeni kotiin.
Melbourne on aamiaisihmisten taivas. Ajattele täydellisen tuoretta avokadoa, lehtikaalia tai ruokaisaa quinoaa. Sesongin parhaita hedelmiä. Ja täydellisiä uppomunia, joiden keltuainen valuu houkuttavasti tehden koko ruoasta performanssin. Niistä on Melbournen aamiaiset tehty.
Ja kukkaista. On uskomatonta, miten paljon eforttia täällä laitetaan annoksiin, jonka laisia on tottunut näkemään fine dining –ravintoloissa illallisaikaan. Täällä aamiaisannokset saavat hunnukseen joko tuoreita yrttejä tai bowlien tapauksessa, kukkasia.
All day breakfast on kuitenkin hienoinen huijaus, sillä parhaat kahvilat myös sulkevat ovensa aikaisin. Yleisimmät aukioloajat ovat 7.30-16. Uskon, että se ohjaa myös elämänrytmiä niin, että ihmisille jää aikaa tehdä iltaisin omia juttujaan. Itse ainakin nautin suunnattomasti, kun kaupungin hälinä ja pilvenpiirtäjät jäävät taakseni pyöräillessäni takaisin kotiin. Samalla kun maisema muuttuu, muuttuu mielialani ja voi miettiä rauhassa, mitähän sitä tänä iltana tekisi.
Aamiaiskulttuuri on niin vahva, että se vaikuttaa koko päivän kulkuun. Pidän aamupainotteisesta elämästä ja aamiaiset ovat hyvä syy nousta aikaisemmin ylös. Täytyy tunnustaa, että olemme ahkerasti harrastaneet ”aamiaismatkailua” ja matkanneet helposti 45 minuuttia suuntaansa vain päästäksemme kokemaan instagramissa ihastelemamme annoksen. Samalla tulee nähtyä useita kaupunginosia ja tehtyä jotakin ihanaa ennen kuin työosio working holidaysta kutsuu.
Mielessä onkin kaikunut ajatus: ”how you start the morning sets the tone for the day”. Nämä sanat mielessä tuntuu luonnolliselta panostaa aamuihin ja vaalia sitä tunnetta, joka hyvästä aamusta seuraa.