Kolmas Muutto Toden Sanoo

 

Huh huh, kun aika onkin kulunut nopeaan! Löysimme lopulta ihanan villan El Rasosta, Guardamarista. Ainoa ongelma oli ettei se ollut vuokrattavana vaan myynnissä.

Päätin kuitenkin kokeilla onneani ja otin yhteyttä välittäjään. Omistaja ei ollut kovin halukas vuokraamaan mutta kyselin sitkeästi kuukauden ajan välittäjältä olisiko omistaja muuttanut mielensä. Lopulta sitkeys palkittiin ja omistaja hyväksyi meidät pitkäaikaisiksi vuokralaisiksi.

El Raso on yhteisö joka kuuluu Guardamar del Seguran kuntaan. Yhteisöön kuuluu paljon eri kansallisuuksia, espanjalaisten lisäksi. Alueena El Raso on rauhallinen, todella siisti, lapsi- ja koira ystävällinen. Kävelymatkan päästä löytyy useita kahviloita, ravintoloita, pieni kauppa, apteekki, eläinlääkäri sekä Kiinalainen bazaari josta saa kaiken tarvittavan elintarvikkeita mukaan lukematta.

Vaikeuksien kautta voittoon

Torreviejassa meillä kesti reilu neljä kuukautta saada NIE-numerot. Muutettuamme Guardamarin puolelle, kävimme itse kaupungintalolla hoitamassa padrónit kaikille sekä koulutoimistossa ilmoittamassa lapset kouluun. Tähän meni aikaa matkoineen n.tunti ja olimme ruuhka aikaan liikkeellä ja jouduimme odottamaan kaupungintalolla vuoroamme n.20 minuuttia.

Padrón hakemukseen tarvitsimme:

  • Vesilaskun
  • Jokaisen hakijan passin tai NIE-numeron (meillä oli passit)
  • Lasten syntymätodistukset
  • Kopion omistajan passista
  • Lupalomakkeen vuokraamisesta omistajan allekirjoituksella (saa kaupungintalolta)

Lasten kouluun ilmoittamiseen tarvitsimme:

  • Padrónin
  • Lasten syntymätodistukset
  • Espanjalaisen puhelinnumeron

Kotiin tultuamme sainkin sähköpostin jossa ilmoitettiin lasten tuleva koulu sekä aika jolloin koululle pitää mennä ilmoittautumaan.

Koulu alkaa

Kävimme ilmoittautumassa koululla maanantaina, tiistaina tapasimme tyttäremme opettajan, keskiviikkona tapasimme poikamme opettajan ja torstaina olikin jo ensimmäinen koulupäivä!

Hieman hirvitti laittaa käytännössä kielitaidottomat lapset paikalliseen kouluun mutta kaikki on sujunut näin parina ensimmäisenä päivänä vielä hyvin. Lapset saivat heti espanjalaisia kavereita, opettajat ovat todella mahtavia ja tekevät työtään täydellä sydämellä. Espanja alkaa todella tarttua lasten puheeseen ja nyt kodissamme kaikuvat espanjalaiset sanat ja lauseet <3

Tuntuu että lopulta olemme tulleet kotiin ja voimme viimein alkaa elää unelmaamme.

La vida es corta. Vive apasionadamente y siente la felicidad.

perhe vanhemmuus lapset oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *