Uusi Koti

Näkymät vaaleanpunaiselle suolajärvelle

Reilu viikko ollaan oltu uudessa kodissa ja olen totaalisen rakastunut! Los Balcones on todella kaunista ja vehreää seutua, suurin osa asukkaista on paikallisia. Meillä on todella ihana paikallinen vuokraemäntä joka korjauttaa kaiken edellisten asukkaiden jäljiltä. Meille tultiin vaihtamaan jopa palaneet lamput! Tällä hetkellä pihalla täytetään kuoppaa betonilla  ja uima-altaalle tulee uusi moottori.

Koulun aloittamisen odotusta

Lapset odottavat kovasti kouluun pääsyä mutta koska asuimme ensimmäiset pari viikkoa Orihuelan puolella ja koulu johon toivomme lasten pääsevän sijaitsee Torreviejan puolella, emme ole voineet vielä hakea kouluun. Koululla on tilaa pienten ryhmässä pojallemme ja nyt pidämme sormet ristissä että myös isompien puolelta löytyy vapaa paikka tytölle.

Ensin pitää kuitenkin kirjautua kunnan asukasrekisteriin eli empadronamiento. Mikäli asut vakituisesti Espanjassa tai oleskelet säännöllisesti omassa tai vuokra-asunnossa tulee sinun kirjautua kunnan asukkaaksi. Koska oma kielitaitoni ei vielä riitä virastoissa asioimiseen, ulkoistin homman asianhoitajalle. Heitä onneksi täältä löytyy ja hommat hoituvat tutulla suomen kielellä.

La vida es corta. Vive apasionadamente y siente la felicidad.

perhe lapset oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *