Valmistautuminen muuttoon

Talo myyty, kaikki ylimääräinen irtain myyty, on aika valmistautua lähtöön!

Koska Espanjan kiinteistökauppa on hyvin erilaista Suomeen verrattuna, päätimme ensin vuokrata talon ja katsella paikan päällä omaa. Yllättäen vuokraaminenkaan ei ollut kovin yksinkertaista!

Vuokrata voit erilaisten sivustojen kuten esim.Idealistan kautta jossa yksityiset ja välittäjät myyvät sekä vuokraavat asuntoja. Paitsi ettei kukaan vastaa viesteihisi, talo on todennäköisemmin aivan eri paikassa kuin karttaan merkitty, kokokin saattaa olla samassa asunnossa toisessa ilmoituksessa kymmeniä neliöitä pienempi tai suurempi.

Facebookista löytyy paljon ryhmiä joista myös etsiä. Miinuksena huijarit kuten eräs joka tarjosi hulppeaa huvilaa vuokralle 1000€/kk. Sääli vain että kuvat oli otettu kiinteistövälittäjän sivuilta eikä kyseinen huvila todellakaan sijainnut edes siellä missä huijari väitti.

Päädyimme etsimään paikallisten välittäjien kautta. Vaikka sivuilla onkin yhteydenottolomake, sen käyttö on jokseenkin vain ajan tuhlaamista. Lähetin kymmeniä kyselyjä saamatta vastausta yhteenkään. Kunnes muistin lukeneeni että espanjalaiset yritykset käyttävät mielellään whatsupia! Ei muuta kuin näpyttelemään viestiä englanniksi, espanjani ei todellakaan ole vielä niin hyvä että sillä olisin pärjännyt. Eikä aikaakaan kun puhelimeen kilahti vastaus! Lyhyen keskustelun jälkeen lähetin välittäjälle kuvat koko perheen passeista, tulostin vuokrasopimuksen, otin kuvan ja lähetin allekirjoituksen kera takaisin. Vuokraa maksoimme ennakkoon kahden kuukauden vuokraa vastaavan summan, puolet tästä on välittäjän palkkio.

Seuraava haaste olikin löytää kuljetus tavaroille.

Koska espanjassa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus vuokrata asunto kalustettuna, ei omia kalusteita kannata kuljetuttaa. Moni lähteekin pelkkien matkalaukkujen kanssa. Halusimme kuitenkin että uusi elämä alkaisi lapsille mahdollisimman sujuvasti ja omat lelut sekä kodin tavarat toisivat vähän tuttuuden tunnetta vieraaseen ympäristöön.

Kuljetusfirmoja on useita ja kuten kaikessa, taustatyö on syytä tehdä huolella. Yllätyksekseni monikaan firma ei tarjoa hinnastoa sivuillaan. Eikä monikaan tee ovelta-ovelle muuttoja ellei kuormasi ole riittävän suuri = kallis. Päädyin etsimään Facebookin ryhmistä ja sieltä löytyikin lupaavalta vaikuttava yksinyrittäjä. Viestiä messengerissä menemään ja hetkessä sain vastauksen kustannuksiin sekä kattavasti tietoa koko prosessista.

Koko perhekin pitäisi saada lentokentälle eli ei muuta kun lentokenttätakseja hakemaan. Google oli ystävä, ilokseni useammalta firmalta löytyi myös hinnasto. Matkaa meiltä Elimäeltä Helsinkiin kertyy jonkin verran ja hinnoissa olikin huomattavia eroja. Kallein kuljetus lähenteli kolmea sataa, edullisin jäi reippaasti alle kahdensadan. Tämäkin pieneltä yrittäjältä Kouvolasta. Palvelukin oli huippu luokkaa!

Myös Espanjan päähän päädyin varaamaan taksin valmiiksi vaikka kentältä toki taksin helposti saakin. Kahden pienen lapsen sekä useamman matkalaukun kanssa helteessä vapaan taksin odottelu ei kuitenkaan houkutellut. Kentältä matka uuteen kotiimme kestää vajaan tunnin ja hintaa tälle ilmastoidussa pikkubussissa kuljetukselle tuli 100€.

Seuraavassa postauksessa byrokratian ihmettelyä 😀

La vida es corta. Vive apasionadamente y siente la felicidad.

perhe matkat vanhemmuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *