20 asiaa, jotka tiedän Game of Thronesista näkemättä jaksoakaan

Suosikkisarja, jota en ole koskaan katsonut: Game of Thrones

Kirjoitus sisältää mahdollisesti juonipaljastuksia Game of Thronesin joiltakin tuotantokausilta. Tai sitten ei.

Kuva: HBO

Game of Thronesin viimeinen, kahdeksas tuotantokausi alkoi vihdoin ja viimein. Hurraa ja halleluja, tätä on odotet – eikun oho, enhän minä katso Game of Thronesia.

Törmäsin pari päivää sitten meemiin, jonka sisältö meni suurin piirtein näin: tiedät, jos joku EI katso Game of Thronesia, hän nimittäin kertoo sen.

Touché, arvon meemi, touché.

Silti, kerta kiellon päälle: minä en ole nähnyt yhtäkään jaksoa HBO:n megasarja Game of Thronesia. En koskaan aloittanut katsomaan sitä ja nyt tuntuu liian myöhäiseltä. Missasin ekan lohikäärmekyydin, ei tullut talvea minulle.

Siihen nähden, etten ole nähnyt jakson jaksoa, tiedän yllättävän paljon Game of Thronesista. Tai ainakin luulen tietäväni. On melko vaikeaa olla törmäämättä GoT-juttuihin, onhan se kuitenkin yksi vuosituhannen merkittävimmistä ja seuratuimmista sarjoista. Mulla on myös outo tapa lukea jaksotiivistelmiä sarjoista, joita en itse katso. Game of Thrones on yksi tällainen sarja. Luen, vaikka en kunnolla tajua mistä puhutaan. Vuosien varrella olen oppinut vaikka mitä.

Tässä lista asioista, jotka tiedän / oletan tietäväni Game of Thronesista vaikka en ole koskaan katsonut Game of Thronesia:

1. Sarja perustuu George R. R. Martinin kirjasarjaan Tulen ja jään laulu. George R. R. Martin on vanhahko jamppa, jolla on iso parta.

2. When you play the game of thrones, you win or you die on sanonta, joka liittyy sarjaan. Tämän opin Parks and Recistä.

3. Iron Throne on vakuuttavan näköinen, miekoista tehty valtaistuin. Tämänkin opin Parks and Recistä.

Sivuhuomio: Parks and Recin Iron Throne -kohtaus (kausi 6, jakso 14) on LOISTAVA, oli sitten katsonut Game of Thronesia tai ei 😀

Pidennetty versiokin on olemassa, se löytyy esim. täältä.

4. Oletan, että koko sarjan idea on se, että kaikki haluaisivat päästä hallitsemaan valtakuntaa X eli istua Iron Thronella, rautavaltaistuimella, mutta eipäs se niin helppoa olekaan ja siksi vähän soditaan ja tapetaan toisiaan. Keskenään kilpailevia kuningaskuntia, vanhoja kaunoja yms.

5. WINTER IS COMING. En minä tiedä… ilmeisesti valtakuntaan X on tulossa talvi.

6. Westeroos! Westeroos on…. yksi niistä kilpailevista kuningaskunnista? Kyllä, lukitsen vastauksen.

7. Eli on siis yksi iso valtakunta, jota hallitsee hän, ken istuukaan Iron Thronella. Sitten on monia pienempiä kuningaskuntia. Ei kuitenkaan riitä, että hallitsee pientä kuningaskuntaa, kaikki haluavat hallita koko valtakuntaa. Game of Thrones = eri hallitsijasukujen peli siitä, kuka saa hallita kaikkia.

8. Jossain kohtaa melko sarjan alussa nuori, vaaleatukkainen juniorikuningas myrkytettiin juhlissa ja hän kuoli. Oliko tämä juniorikuningas juuri saanut haltuunsa Iron Thronen ja sen vuoksi hänet murhattiin?

9. Starkien perheSophie Turnerin esittämä Sansa Stark ja Maisie Williamsin hahmo Arya Stark ovat sisaruksia. On myös hahmo nimeltä Ned Stark. Heidän veljensä kenties? Myös Richard Madden liittyy jotenkin Starkeihin, mutta veikkaan että hänen roolihahmonsa on jo kuollut.

10. Arya Stark oli jossain vaiheessa hurjalla kostoretkellä ja tappoi porukkaa. Väittäisin myös, että Arya pystyi jotenkin vaihtelemaan kasvojaan tai jotain muuta omituista. Aryalla oli lemmikkisusi, joka kuoli? No jollain oli lemmikkisusi, joka kuoli! Tai ainakin oli susi, en ole varma kuoliko se. Vai oliko se susi?

11. Mother of Dragons,  Daenerys Targen..? Targaryen (googletin) eli Emilia Clarke hengailee lohikäärmeiden kanssa ja hänellä on blondi peruukki. Tavoitteleeko Emilia Clarkekin Iron Thronea? Miksei hän vain laita lohikäärmeitään murskaamaan kaikkia vihollisia?

12. Kit Harington on Jon Snow. Jon Snow kuoli jossain vaiheessa mutta ei sitten kuollutkaan. Jon Snowlla on päällään musta turkistakki, joten ehkä talvi jo tulikin. Jon Snow liittyy jotenkin Yövartioon. Oletan, että Yövartio on joukko wannabe-poliiseja, jotka kiertelevät öisin kylillä varmistamassa ettei pahikset pääse iskemään kun muut nukkuvat.

13. Jon Snowlla ja Emilia Clarkella oli kuuma seksikohtaus. Samalla kun se oli kuuma, se oli myös yök koska Jon Snow ja Emilia Clarke olivatkin sukulaisia keskenään.

14. Sarjassa näyttelee Alfie Allen, laulaja Lily Allenin pikkuveli. Ei mitään käryä, onko Alfie Allenin roolihahmo edelleen elossa ja kuka Alfie Allenin roolihahmo on.

15. Sarjassa näyttelee myös tanskalainen Pilou Asbæk, joka on minulle tuttu Vallan linnakkeen Kasper Juulina. GoT:ssa Pilou Asbækin roolihahmo on ? Greyjoy. Luulen, että Greyjoyt ovat myös yksi niistä hallitsijasuvuista, jotka tavoittelevat Iron Thronea. Luulen myös, että Pilou Asbækin hahmo ? Greyjoy on ilkeä tyyppi. Sarjan sankari sen sijaan on ehkä Jon Snow. Tai vaihtoehtoisesti Arya Stark.

16. Valtakunta X:n toinen tanskalaisvahvistus on Nikolaj Coster-Waldau. Hänen roolihahmonsa on Jamie Lannister. Myös Lannisterit lienevät yksi valtakunta X:n merkittävimmistä perheistä. Jamie Lannisterin vaimo? sisko? äiti? on Cersei Lannister. Luulen, että Lannisteritkin ovat vähemmän mukavia tyyppejä. Eli Greyjoyt ja Lannisterit ovat pahiksia, Jon Snow ja Starkien perhe hyviksiä? Emilia Clarkea en osaa sijoittaa tälle hyvis-pahis-asteikolle.

17. Melisandre on punahiuksinen noita, joka puhuu synkkiä. Tämä opin alla olevasta Late Night with Seth Meyersin sketsistä.

18. Game of Thronesissa on  ihan liikaa hahmoja ja koskaan ei tiedä, kuka kuolee.

19. Paaaljon seksikohtauksia, välillä vähemmän kivoja sellaisia. Paljon väkivaltaa, välillä hyvin graafista sellaista.

20. Sarja päättynee siihen, että joku saa lopullisesti haltuunsa Iron Thronen ja muut kuolevat tai joutuvat alistumaan tämän tyypin valtaan.

Ja vielä…

21. Allekirjoittaneella on mahdollisesti ihan pieni FOMO siitä, ettei seuraa sarjaa. Allekirjoittanut ei kuitenkaan voi aloittaa sen katsomista nyt, koska siinä tapauksessa pitäisi katsoa seitsemän kautta, yhteensä 67 jaksoa. Kun pitäisi käydä töissä ja lenkillä ja ruokakaupassa ja venytellä ja pestä ikkunat… ei sovi koukuttua sarjaan jonka katsominen veisi ikuisuuden.

22. Allekirjoittanut pohtii, sopiiko GoT-junaan hypätä näin viimeisen kauden kunniaksi kesken matkaa, suoraan vikalta tuotantokaudelta. Pohjatiedot ovat kuitenkin loistavasti hallussa, kuten edeltä voi huomata.

Toisaalta ehkä odotan vain näitä spin-offeja:

😀

Saturday Night Live: New HBO Shows

WINTER IS COMING!

PS. Muita supersuosittuja sarjoja, joita en ole koskaan katsonut:

  • Breaking Bad
  • The Sopranos
  • House of Cards
  • Twin Peaks
  • Stranger Things
  • True Detective
  • The Handmaid’s Tale

LUE MYÖS:

Handmaid’s Tale ja telkkari-FOMO

SEURAA BLOGIA:

BLOGLOVIN INSTAGRAM

kulttuuri leffat-ja-sarjat hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *