David Tennant – ainoa syy katsoa Netflixin Jessica Jones

Suosikkityyppi: David Tennant

76468-de-doctor-who-a-jessica-jones-qui-est-david-tennant.jpgKuva: Netflix

En erityisemmin pidä supersankari-genren sarjoista ja elokuvista. En myöskään erityisemmin vihaa niitä, ne ovat minusta vain aika yhdentekeviä. Spidermanit ja Batmanit ja The Avengersit, kaikki pahikset ja yliluonnolliset kikkailut… en jaksa välittää.

Vaikka en fanitakaan supersankarijuttuja, olen silti katsonut kaksi Marvelin supersankarisarjaa Netflixistä, Jessica Jonesin ja The Defendersin. En osaa perustella, miksi katsoin jälkimmäisen; se oli mun mielestä yksinkertaisesti huono. Oli kai tylsää.

Mutta osaan todellakin kertoa, miksi jopa vähän fiilistelin Jessica Jonesia, vaikka noin päällisin puolin genre ei kiinnostakaan. Syy on David Tennant.

David fucking Tennant, Skotlannin lahja maailmalle! Hänen karismastaan kertoo aika paljon se, että Jessica Jonesissa hän näytteli hyvin mahdollisesti kaikkien supersankarijuttujen kaikkein halveksittavinta pahista, ja silti sitä jotenkin tsemppasi häntä.

Ei oikeasti, koska Kilgrave (aka Purple Man, kuva yllä) on jumaluuskompleksinen naisia vihaava narsistinen psykopaatti-mielipuoli-hyväksikäyttäjä, mutta Tennant sai jollakin ihmekonstilla upotettua tuohon kammottavaan superpahikseen ripauksen… inhimillisyyttä? Aitoutta? Haavoittuvaisuutta? Oli mitä oli, hitto kuinka vakuuttava roolisuoritus!

Eikä ole muuten ainoa kerta. Broadchurchissa (eli siis parhaassa rikossarjassa joka on koskaan tehty) David Tennantin roolihahmo rikosylikomisario Alec Hardy (kuva alla) on kusipää, joka karjuu alaisilleen ja sättii milloin ketäkin, mutta katsojana sitä on kaikesta huolimatta hänen puolellaan.

Broadchurch_S3_DavidTennant.jpgKuva: ITV

On toki mahdollista, että David Tennant on yksinkertaisesti hyvä näyttelijä (mitä hän sataprosenttisesti on), mutta hänen näyttelijäsuorituksistaan paistaa läpi myös se, että hän on kaiken lahjakkuutensa ohella hyvä tyyppi täynnä luontaista karismaa. Ei kuka tahansa tekisi kusipäistä ja psykopaateista moniulotteisia ja kompleksisia roolihahmoja, joita kohtaan katsoja tuntee sympatiaa (tosin Alec Hardy on pohjimmiltaan hyvä tyyppi, joka ansaitseekin sympatiaa. Kilgrave ei niinkään).

Karisma on kummallinen juttu. Joillakin vain on sitä enemmän kuin toisilla. David Tennantilla sitä on hyvin, hyvin paljon.

David Tennant -fanitukseni ei tietenkään perustu pelkästään hänen esittämiinsä roolihahmoihin. Ainakin 80 prosenttisesti se perustuu alla olevaan videoon, jolla hänelle myönnetään elämäntyöpalkinto brittien National Television Award -palkintogaalassa.

Miksi David Tennant tuli mieleeni juuri nyt? Tietenkin siksi, että Jessica Jonesin toinen tuotantokausi pärähti viime viikolla Netflixiin. Ken on katsonut ensimmäisen tuotantokauden tietänee, että SPOILER ALERT! Kilgravelle kävi sen päätteeksi hieman huonosti. David Tennant on kuitenkin mukana uudella tuotantokaudella, tosin käsittääkseni vain yhdessä jaksossa.

En ole vielä katsonut (enkä tiedä tulenko katsomaankaan) uutta tuotantokautta, mutta David Tennantin ja Kilgraven kohdalla ajatuskulkuni olisi todennäköisesti melko samanlainen, kun Vulturen kriitikolla jaksoarviossaan:

– Tiedän, ettei teknisesti ottaen ole ilahduttavaa nähdä Kilgrave, raiskaaja ja psykopaatti, jonka Jessica suurella työllä pyyhki elämästään. Mutta David Tennant on vain niin hiton hyvä.

Niin hiton hyvä. Jep, samaa mieltä. Itse asiassa fanitan David Tennantia niin paljon, että scifivastaisuudestani huolimatta on melkein tehnyt mieli katsoa kaikkien scifisarjojen kantaisä Doctor Who. Tai ainakin ne jaksot, joissa David Tennant on, hän kantoi tohtorinviittaaa vuosina 2005-2010 kymmenentenä Tohtorina (jaksoakaan en ole nähnyt, mutta olen kuitenkin sen verran perillä Doctor Who’sta, että tiedän Tohtorin vaihtuvan aina aika-ajoin. Senkin tiedän, että seuraavaksi on vuorossa ensimmäinen naispuolinen Tohtori, jota esittää Broadchurchista tuttu Jodie Whittaker. Ja tiedän myös, että Tardis on se aikakone, jolla Tohtori liikkuu. Muuta en sitten tiedäkään).

Tarinan opetus: David Tennant = hiton karismaattinen tyyppi ja hiton hyvä näyttelijä.

Tarinan pohdinta: Olenko menettänyt jotain, kun en katso Doctor Who’ta? Se on kuitenkin legendaarinen kulttisarja. Pitäisikö sitä katsoa? Ja onko David Tennant kaikkien #suosikkitohtori?

PS. Jos tekee mieli pitää David Tennant -teemainen sarjamaraton, Jessica Jonesin lisäksi myös Broadchurch löytyy Netflixistä. Paras rikossarja ikinä. Ja näköjään Netflixistä löytyy Doctor Who’takin. Ei tosin David Tennantin tohtoroimia kausia, vaan Matt Smithin aka The Crownin Prinssi Philipin.

kulttuuri suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *