Kun rakkaus loppuu – eli tv-sarjat, joiden katsomisen lopetin

Suosikkiasia: Tv-sarjat. Vaikka välillä niistä tuleekin huonoja / tylsiä / ei-katsomisen-arvoisia

Nimetön suunn.malli-4.jpg

Olen elämäni aikana katsonut monia tv-sarjoja. Hyviä ja huonoja ja keskinkertaisia, palkittuja laatusarjoja ja täyttä roskaa. Olen koukuttunut noloihin saippuasarjoihin, katsonut Emmerdalea ja Kaunareita ja Salkkareita ja Days of Our Livesia. Olen katsonut jakso toisensa jälkeen pelottavia rikossarjoja, vaikka en tykkää pelätä. Olen aina uudestaan miettinyt miksi ihmeessä katson lääkärisarjoja, vaikka joudun peittämään silmäni leikkaussalikohdissa.

Olen rakastunut lukuisiin sarjoihin; ensihuumassa päivän paras hetki on kun pääsee katsomaan seuraavan jakson. Olen nauranut ja itkenyt ja ärsyyntynyt, kuluttanut ihan turhaan aikaa, viihtynyt ja vaikuttunut. Olen katsonut tuotantokausia muutamissa päivissä, valvonut ruudun edessä yömyöhään koska ”vielä yksi jakso”.

Tv-sarjat on parasta! Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä nirsompi minusta tulee niiden suhteen. Enää ei kelpaa ihan mikä vaan, en jaksa katsoa huonoja sarjoja. Tai siis huonoja sarjoja mun omien standardien mukaan (eli yleensä ei-hauskoja, pelottavia, ahdistavia, tylsiä, itseään toistavia, ärsyttäviä ja stressiä aiheuttavia).

Joskus saatoin kahlata tv-sarjoja läpi vähän kuin velvollisuudentunteesta. Että kun oli tullut aloitettua niin katsotaan nyt loppuun vaikka ei oikeasti enää kiinnosta. Koska pitäähän mun tietää miten tämä päättyy. Nyt lopetan kahlaamisen heti, jos sarja ei enää miellytä.

Elämä on liian lyhyt huonoille tv-sarjoille – varsinkin kun niiden sijaan voi katsoa uudestaan ja uudestaan suosikkisarjojen suosikkijaksoja.

Tässä kymmenen tv-sarjaa, joiden katsomisen olen lopettanut kesken.

1. Greyn anatomia

Milloin lopetin? Kamelin selkä katkesi viimeistään siihen lento-onnettomuuteen, jossa oli mukana suurin piirtein koko sairaala. Eli kahdeksannen kauden jälkeen. Luultavasti kuitenkin jo ennen sitä, en muista ihan tarkkaan.

Miksi lopetin? Kuinka moni sarjan päähenkilöistä onkaan kuollut?! Ei mikään työyhteisö voi olla noin epäonninen! Epäuskottavat juonikuviot ja jatkuvat kuolemat alkoivat tympimään. Plus Meredith Grey on minusta ärsyttävä valittaja.

2. The Big Bang Theory

Milloin lopetin? Joskus kahdeksannen kauden kieppeillä. Joitain uudempia jaksoja olen kyllä nähnyt telkkarista.

Miksi lopetin? Ei vain enää iskenyt. Aika aikaansa kutakin, kai. Onhan sarja pyörinyt jo pienen ikuisuuden. 

3. This Is Us

Milloin lopetin? Ekan jakson jälkeen. 

Miksi lopetin? Tiedän, tiedän, moni RAKASTAA tätä sarjaa. Ja myönnetään, minä en ehkä antanut sille reilua tilaisuutta. Mutta en vaan jaksa tämänkaltaisia supertunteellisia itketyssarjoja. On kivempi nauraa. Silti välillä iskee pieni telkkari-FOMO, kun sarjaa kuitenkin hypetetään tosi paljon.

4. The Mindy Project

Milloin lopetin? Kolmannen kauden jälkeen. Teki kipeää, koska olen iso Mindy Kaling -fani (ja muuten Champions, johon mulla oli kova luotto: ei tarpeeksi hyvä alkuunkaan. Lopetin kolmen jakson jälkeen).

Miksi lopetin? Koska Dannysta tehtiin ikävä tyyppi. Ja tämä saattaa olla kovin epäsuosittu mielipide, mutta en koskaan oikein tykännyt Mindystä ja Dannysta yhdessä. Team Casey

Sivuhuomio: Olen oikeastaan vähän pettynyt itseeni, että lopetin sarjan em. syystä. Koska Mindyt (sekä Kaling että Lahiri) ovat huippuja, sen olisi pitänyt riittää. Ja sarjahan on oikeasti superhauska. Pitää ehkä harkita uudestaan. 

7bef8830-8ec7-0132-440b-0ebc4eccb42f.gif

5. How to Get Away with Murder

Milloin lopetin? Tokan kauden jälkeen.

Miksi lopetin? Tämän sarjan kanssa taisi käydä niin, että spoilasin sen itse itseltäni. Luin kolmannen kauden recappeja etukäteen, enkä tykännyt lukemastani. Ja mun suosikkiparille Connorille ja Oliverillekin taisi tulla jotain ongelmia. 

6. Criminal Minds

Milloin lopetin? Joskus kymppikauden aikana. Mutta jo sitä ennen olin parin kauden ajan katsonut sarjaa vain silloin tällöin. 

Miksi lopetin? Kyllästyin pelkäämään. Tuotantokausi tuotantokauden jälkeen mitä kammottavimpia murhatapauksia… aina uusia sarjamurhaajia ja lapsentappajia. Ei kiitos. Plus en koskaan antanut anteeksi, että sarja tappoi sen naisen, joka oli Reidin sielunkumppani. FBI-agentitkin tarvitsevat rakkautta! 

7. Scorpion

Milloin lopetin? Tokan kauden jälkeen.

Miksi lopetin? Hmm. Ei ole antaa järkevää vastausta. Se ei kai vaan ollut enää tarpeeksi hyvä / minua kiinnostava sarja. Enkä jaksanut sitä jatkuvaa Walter+Paige -draamaa. Saisinko sarjan, jossa on vain Happy?

8. Suits

Milloin lopetin? Kolmannen kauden jälkeen.

Miksi lopetin? Kahlasin läpi sen tappavan tylsän Ava Hessington -kauden, sitten tuli stoppi. Ei edes Harvey Specter saanut minua jäämään. Eikä Donna. Alkoi kyllästyttämään se jatkuva milloinkaikkitajuaaetteiMikekäynytkäänHarvardia -venkoilu. 

Sivuhuomio: Vaikka en sarjaa enää katsokaan, Harvey 4ever! Jokainen tarvitsee elämäänsä vähän Harveyn viisauksia. Kuten:

  • Ever loved someone so much, you would do anything for them? Yeah, well make that someone yourself and do whatever the hell you want.
  • Don’t raise your voice, improve your argument.
  • The only time success comes before work is in the dictionary.
  • When you’re backed against the wall, break the goddamn thing down.

giphy.gif

9. Shameless (US)

Milloin lopetin? Kolmannen kauden paikkeilla. Sen jälkeen olen muutaman kerran yrittänyt hypätä uudestaan mukaan, mutta aina parin jakson jälkeen luovutan. Sinänsä harmi, koska sarja on minusta aidosti hyvä. 

Miksi lopetin? Okei, tämä saattaa kuulostaa vähän tyhmältä, mutta suurin syy oli se, että jaksot ovat niin hiton pitkiä! Kertoo kai jotain mun keskittymiskyvystä, kun en jaksa katsoa noin tunnin mittaisia jaksoja. Mutta se on pitkä aika! Ja kun sarjassa tapahtuu paljon… se vain kävi kovin raskaaksi katsoa, myös sisältönsä puolesta. 

10. You’re the Worst

Milloin lopetin? Kakkoskauden jälkeen. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt lopettaa jo ekan jälkeen.

Miksi lopetin? Ehkä nimestäkin voi päätellä, mutta sarjan hahmot eivät ole kovinkaan mukavia tyyppejä. Pari kautta heidän kamaluuttaan jaksoi, sitten se alkoi tympimään.

—–

PS. Tämä nyt ei liity mitenkään yllä olevaan, mutta huomasin just, että Ansa vanhemmille on Netflixissä! Lindsay Lohan -versio siis. Huippua! Se oli mun suosikkileffa kun olin pieni, oli VHS-kasetti ja kaikkea.

tenor.gif

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *