Syksyn mielenkiintoisimmat uutuussarjat

Suosikkipohdintaa: Mistä uutuussarjoista tulee hittejä?

Nimetön suunn.malli-4.jpg

Syksy. Lehdet putoavat puista, illat alkavat hämärtyä, saa kaivaa villapaidat esille… ja kaikkien kesäuusintojen jälkeen tv-kanavat ja suoratoistopalvelut alkavat puskea ulos uutuussarjoja! Hurraa!

On typeriä komedioita, joiden kaltaisia on nähty sata kertaa aiemminkin. On itseään vähän liian tärkeinä pitäviä draamasarjoja. Aina uusia poliisi- ja lääkärisarjoja, jotka yrittävät lunastaa paikkansa ihmisten sydämissä. On uusintaversioita vanhoista suosikeista. On hömppää ja laatua ja kaikkea siltä väliltä.

Vaikka olenkin nykyään melkoinen sarjajumittaja (eli katson samoja suosikkisarjojani uudestaan ja uudestaan), tykkään selata uutuussarjojen listoja, katsoa trailereita ja yrittää ennustaa, mitkä niistä ovat potentiaalisia menestyjiä. Tai ainakin potentiaalisesti minua kiinnostavia sarjoja.

Tämän syksyn trailerikierroksen jälkeen mun suosikiksi nousi hieman yllättäen Manifest, Lostia muistuttava lentokonemysteeri. Hyvin epätyypillinen valinta, koska katson tavallisesti lähinnä komedioita.

Jää nähtäväksi, mitkä syksyn uutuuksista tulevat oikeasti menestymään ja mitkä hiipuvat sarjojen hautausmaalle parin jakson jälkeen. Let the games begin!

Alla viisi mielenkiintoiselta vaikuttavaa syksyn sarjauutuutta.

(Mikä? / Mistä tulee? / Milloin alkaa?)

Camping / HBO / 14.10.

Girlsin Lena Dunhamin ja Jenni Konnerin uutuuskomedia. En eka innostunut. Elämäänsä kyllästyneitä kaupunkilaisia luontoretkellä, ajattelin. Mutta sitten tajusin, että David Tennant näyttelee yhtä pääosaa. Rakastan David Tennantia! Ja on siinä Jennifer Garnerkin.

Chilling Adventures of Sabrina / Netflix / 26.10.

Kun olin pieni, Sabrina, teininoita oli yksi suosikkisarjoistani. Leppoisa komedia puhuvine kissoineen ja Melissa Joan Harteineen taitaa vaan olla tästä Netflixin uutuusversiosta melko kaukana. Sabrina Spellmanin saappaat täyttää nyt Kiernan Shipka (Mad Men) ja meno on mitä ilmeisimmin hyvin paljon synkempää kuin vuosituhannen vaihteen Sabrinassa. Chilling Adventures of Sabrina pohjautuu samannimiseen sarjakuvaan, ei lapsuuteni telkkarisarjaan.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-827086-0cd46d45-7472-4df5-88ef-9d1ca5eba7d0.jpg

Forever / Amazon Prime / 14.9.

Sarjojen ja leffojen trailereita haukutaan usein siitä, että ne paljastavat liikaa, kertovat koko juonen. Foreverin kohdalla sitä moitetta on turha esittää, koska se paljastaa hyvin, hyvin, hyvin vähän. Homman juoni on kai se, että keski-ikäinen pariskunta kyllästyy tylsään elämäänsä. Sitten tapahtuu… jotain? Pitää myöntää, että sarja pääsee listalle hyvin pitkälti sen vuoksi, että siinä on Maya Rudolph ja Fred Armisen (SNL!). Tekijätiimistä löytyvät Alan Yang (Master of None) ja Matt Hubbard (Parks and Rec, 30 Rock) luovat myös uskoa.

Manifest / NBC / 24.9.

Ken onkaan kaivannut Lostia (en minä!), tässä uusi lentokonemysteeri. Lento nousee ilmaan, laskeutuu ja tsädam, se onkin ollut kadoksissa yli viisi vuotta. Kukaan koneessa olleista ei kuitenkaan ole vanhentunut päivääkään. Mitä on tapahtunut? Vaikuttaa trailerinsa perusteella mielenkiintoiselta, vaikka en hirveästi tämän tyyppisiä sarjoja enää seuraakaan. Lähtökohta on ainakin kiehtova, Lost ilman sitä kaikkea saaridraamaa. Sarjassa nähdään mm. Josh Dallas (Once Upon a Time).

God Friended Me / CBS / 30.9.

Okei, tämä on vähän villi kortti, mutta trailerin perusteella sarja vaikuttaa yhtä aikaa hurmaavalta ja täysin typerältä, joten on pakko lisätä se listalle. Ateisti-radiojuontaja alkaa saamaan viestejä… Jumalalta?! Jep, hurmaavaa vai typerää, jää nähtäväksi (oikeasti ennustan, ettei tämä sarja tule elämään jouluun asti).

—–

PS. Jos ekat valinnat eivät osu maaliin, valitsen jonkun näistä.

  • Maniac / Netflix / 21.9.
  • The Romanoffs / Amazon Prime / 12.10.
  • Homecoming / Amazon Prime / 2.11.
  • Elite / Netflix / 5.10.
  • Happy Together / CBS / 1.10.
  • A Million Little Things / ABC / 26.9.

Edit 28.12. no ei osunut kaikki maaliin. Tilinpäätös kirjoituksessa mainituista sarjoista löytyy täältä.

Lue myös: 15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2019

kulttuuri suosittelen hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *