Viime aikojen suosikkiasioita: ystävänpäivä-edition

Suosikkiasia: ystävyys, rakkaus ja aasinsillat

Sex Education / Netflix
Kuva: Sex Education / Netflix

Ystävänpäivä! Eli ystävyyttä ja rakkautta, suosikkiasioita molemmat. Sarjat, leffat ja kirjat eivät olisi mistään kotoisin, jos niissä ei olisi kiehtovia ja koukuttavia ihmissuhteita.

Ystävänpäivä-edition Viime aikojen suosikkiasioista siis (saattaa sisältää noloja saippuasarjapaljastuksia ja keinotekoisia aasinsiltoja):

Sex Educationin tytöt

Sex Educationin (Netflixissä) mainiossa kakkoskaudessa oli paljon kaikkea suhdesäätöä ja rakkausdraamaa, mutta parasta oli silti kuvaukset ystävyydestä ja tyttöjen välisestä solidaarisuudesta. Maeven (Emma Mackey) ja Aimeen (Aimee Lou Wood) ystävyys lämmitti sydäntä, ja se bussikohtaus ja sitä edeltävät tapahtumat olivat aidon liikuttavia. Herttainen Aimee oli muutenkin ehdoton MVP; stop fighting over a stupid boy oli koko kauden suosikkihetkeni.

#Ballum ja EastEnders

Koska en opi kerrasta. Erään nimeltä mainitsemattoman saippuasarjapariskunnan suhde räjähti käsiin, joten siirsin toivoni uuteen. Oikeasti; saippusarjojen rakkaustarinoita ei kannattaisi ikinä fanittaa, ne päättyvät vain tuhoon ja sydänsuruun. Tiedän tämän, ja silti…

YouTube-katson nykyään brittisaippuasarja EastEndersiä. Eli katson YouTubesta pätkiä, joita lähes välittömästi jakson esittämisen jälkeen sinne lataillaan. Tälle nolohkolle koukutuksen tielle minut johdatti #Ballum. Eli Ben ja Callum. Hyvin koukuttava tv-sarjarakkaustarina, paras* asia koko EastEndersissä. Tai siis todennäköisesti paras, en ole ihan kartalla jokaisesta juonikuviosta ja Albert Squaren asukkaasta.

Pääsen kyllä jossain vaiheessa ylös tästä YouTube-kuopasta, mutta en just nyt; EastEnders täyttää ensi viikolla 35 vuotta, ja juhlan kunniaksi shit is about to go down. Mainittu Ballum saattaa olla tai olla olematta parhaillaan pienoisen kidnappausdraaman keskellä. Pakko rakastaa saippuasarjoja.

*Oikeasti tämän noin kuukauden mittaisen EastEnders-koukutukseni aikana olen oppinut, että Ballum jakaa hyvin vahvasti katsojat. Lähinnä kai siksi, että Ben (nykyinen, Max Bowdenin esittämä Ben numero 6 etenkin) on hieman problemaattinen hahmo. Mutta hei, kuka saippuasarjahahmo nyt ei olisi problemaattinen!?

Auschwitzin tatuoija (Heather Morris)

Luin vähän jälkijunassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoijan. Kammottava ajanjakso ihmiskunnan historiassa, holokausti, ei tietenkään aiheena huuda ystävänpäivää. Tositarinaan perustuva romaani on ahdistava, tietysti, mutta kaikkien kauhujen keskellä se on kuitenkin myös ja ennen kaikkea rakkaustarina. Auschwitz-Birkenaussa tavanneiden Lalen ja Gitan tarina on koskettava – ja kun vielä tietää, että se on totta… damn.

Miss Americana / Netflix

No tämä nyt ei liity mitenkään merkittävällä tavalla ystävänpäivään. Taylor Swiftin tuoreehko Netflix-dokkari Miss Americana siis. Halusin kai vain kehua sitä. Voin kuitenkin rakentaa pienen ystävänpäivä-aasinsillan; pieni piilo-swiftie minussa on kovin iloinen, että Taylor Swift vaikuttaa löytäneen ansaitsemansa rakkauden. Ja kuinka mukavaa, että Taylor Swiftin paras ystävä Abigail oli hänen paras ystävänsä jo ennen kaikkea sitä megatähtimeininkiä. (Oikeasti, Miss Americana oli huippu, suosittelen sitä vaikkei olisikaan Taylor Swiftin fani. Tai ehkä juuri heille.)

Surkeat tv-rakkaustarinat

Ja lopuksi, kaikkea kivaa, kaunista ja ällösöpöä tasapainottamaan; TVLinen Worst TV Couples -listaus. Omat suosikkini (inhokkini?); Aliaksen Vaughn ja Lauren sekä Frendien Joey ja Rachel. Ensin mainitun kohdalla ymmärrän mitä käsikirjoittajat ajoivat takaa, jälkimmäinen oli vain yksi valtaisa virheliike.

MENNEIDEN VIIME AIKOJEN SUOSIKKIASIOITA:

LUE MYÖS:

SEURAA SUOSIKKIASIOITA:

Bloglovin

kulttuuri leffat-ja-sarjat kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *