No miltä se opiskelu nyt sitten maistuu?

Itseasiassa ai-van sai-raan hy-väl-tä! 

Palaan tänne linjoille huomattavan pitkän tauon jälkeen ja mulla oli ajatuksena vähän avata teille mitä tapahtuu, miten menee, olenko mä vielä hengissä ja noin.

Oon tosiaan aloittanut kulttuurituottaja opinnot Humakissa syksyllä -22. Vauhti on ollut todellakin päätä huimaavaa ja ensialkuun tuntui siltä, etten koskaan tule saamaan koppia opinnoista.Ensimmäisillä lähipäivillä tuli aivan valtava määrä infoa ja koin sitä kuuluisaa infoähkyä. Mikä hoodle? Mikä peppi? Minne kursseille mun nyt kannattaa ilmoittautua? YTHS maksu? Oppari? Suuntautumisvaihtoehdot? AUTTAKAA NYT HEMMETTI JOKU! Onneksi… siis onneksi, meidät muodostettiin lähipäivillä ryhmiin, joista tuli sittemmin meidän kotiryhmät. Onneksi miksi? No ensinnäkin siksi, että meidän kotiryhmästä on ollut aivan järjettömän iso apu ainakin mulle itselleni.On ollut niin helpottavaa saada jakaa ajatuksia tyyppien kanssa, jotka on aika pitkälti samassa tilanteessa missä itse on. Ja, jos joskus ei ole itse jotain tiennyt, tai tarvinnut apua missä tahansa, on kotiryhmästä aina löytynyt jeesiä! Opti22 <3

Mutta tosiaan opiskelusta lähtien kaikki oli niin uutta. Edellisestä tutkinnosta oli kuitenkin aikaa sellaiset ömmm.. mitähän sanoisin etten valehtele… noin viitisen vuotta. Valmistuin sillon Omniasta merkonomiksi. Merkonomi opinnot oli mulle sellainen eräänlainen ponnahduslauta näihin opintoihin. Ja hei, minähän sinnikkäänä hain parikin kertaa tähän kouluun ja juuri kyseiseen tutkintoon opiskelijaksi…! Ensimmäisellä kerralla jäi 0,5 pistettä vajaaksi sisäänpääsystä ja nyt viimeisimmällä kerralla onnistuin pääsemään ”heittämällä”sisään, hurraa.

Nyt kun opiskelua on takana jo jonkin aikaa, olo on huomattavasti huojentuneempi kaikkien perus asioiden suhteen. Joskin välillä koen, että siihen on toooodella hankala keskittyä, sillä opinnot on 100% etänä (niin halutessaan) ja tällaiselle levottomalle sielulle tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa keskittää se focus yhteen asiaan. Esimerkki. Yhtenä päivänä aivan ”sattumanvaraisesti” ajelehdin keittiöön työkalut kädessä ja aloin purkamaan vanhaa koristekiviseinää pois… yeeep u know me right?

No mitä se opiskelu sitten on tähän asti sisältänyt ja mitä kaikkea oon päässyt puuhastelemaan?

Pakko sanoa, että olin ihan todella yllättynyt siitä miten nopeasti tartutaan ihan konkreettisiin toimiin. Kulttuurituotannon perusteet kurssilla ajattelin, että ei hitto, ei tästä tule yhtään mitään, koska en oikeesti osaa vielä yhtään mitään. Toisin kävi ja nappasin ekasta oikeesta projektista vitosen! Siis ihan hullua, minä, joka en vielä pari kuukautta taaksepäin ymmärtänyt miten esim. lukkarikonetta käytetään ja, joka oli ilmoittautunut kaksi kertaa kurssille, johon meidät oltiin jo ennen opintojen alkamista ilmoitettu, sain ekasta projektista parhaimman mahdollisen arvosanan! Voitteko kuvitella? En minäkään.

Projektiin kuului mm. tuottaa ja suunnitella sisältöä @boxingnightsavonlinna Instagram tilille ja Fight Nightin Facebook sivulle. Sivustoilla jaoin myös erilaisia tiedotteita ja haastatteluja tulevan ammatinyrkkeilyillan ottelijoista.

Projektin edetessä, sain mielestäni sopivan määrän lisätehtäviä, vastuuta ja erityisesti tykkäsin siitä, että sain mahdollisuuden käyttää omaa luovuutta sisältöjen suhteen. Projektin aikana seurasin tarkkaan Instagramin ja Facebookin kävijämääriä, klikkauksia, sitoutuneisuutta, julkaisujen kannattavuutta ja hyödynsin erilaisia ammattilaisen hallintapaneelin tarjoamia mittareita monipuolisesti. Erityisesti materiaalia julkaistaessa, kiinnitin huomiota kellonaikoihin ja päiviin, jotta julkaisut saisivat parhaiten näkyvyyttä. Ja koska Facebook ja Instagram on täynnä erilaisia mielenkiintoisia ja ei niin mielenkiintoisia sisältöjä, koin, että tarkkailemalla aikaa, jolloin käyttäjät ovat aktiivisimmillaan somessa, oli merkittävässä roolissa julkaisujen näkyvyyden kannalta.

Yksityiskohtiin sen enempää menemättä, on pakko vielä sanoa, että itse ilta oli mielestäni huikea ja saimmepas laitettua pienen livelähetyksenkin otteluista ja niiden väliajoista tulille Facebookissa. Illan kirjaimellisesti kruunasi junttidiskon kuningas Frederik, joka showllaan sai daamit nousemaan ihan kehään asti!

Jos pikkulinnut ovat laulaneet totuudenmukaisesti, tullaan Savonlinnassa järjestämään uudestaan kesällä ammattinyrkkeilyilta! Tähän tulevaan tapahtumaan mulla olis nyt työn alla toteuttaa viestintäsuunnitelma osana viestinnän ja kommunikaatio-osaamisen kurssia. Tämäkin on oikeasti ihan hur-jan mielenkiintoista ja omalla tavalla vähän jännittää alkaa tätä työstämään, sillä mulla ei ole vielä ihan hirveästi kokemusta tällaisesta viestinnän maailmasta. Kurssi on tosin antanut hyvät valmiudet lähteä toteuttamaan viestintäsuunnitelmaa kyseiseen tapahtumaan ja uskoisin, että tämäkin saadaan jokseenkin kunniallisesti maaliin.

Että ei muuta kun tsemppiä vaan mulle yhdeksän meneillä olevan kurssin kanssa! Voin jatkaa teidän halutessa tänne päivittelyä, kun olen mahdollisesti burnoutin partaalla.

P.S blogikirjoitus ei ole mainos (varsinkaan maksettu sellainen) tapahtumasta tai koulusta, vaan kirjoitin tämänkin tekstin osana viestinnän- ja kommunikaatio-osaamisen kurssia.

Olipa kiva pitkästä aikaa kirjoitella, mukavia talvikauden loppuja itse kullekin, toverillisesti ”palataan astialle”! Kyllä se kevät sieltä vielä tulee.

-Julia

puheenaiheet opiskelu tapahtumat-ja-juhlat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *