Kasviksia tortillan täytteenä (ei sisällä kurkkua)

2013-08-09_1376072011.jpg

Yksi viimeisen vuoden keittiösaavutuksistani on ollut tex mex -kokkailujen vieminen niin sanotusti nextille levelille. Guruni onruotsalainen toimittaja ja keittokirjailija Jonas Cramby (joka nykyisin levittää ilosanomaa myös suomeksi käännettynä). Jonaksen kolapossu ja muut lihaherkut ovat ihastuttaneet illallisvieraita kerran jos toisenkin. Kasvisruokavalioon soveltuvia tacotäytteitä taas ei keittiössämme ole juuri näkynyt. Asia korjattiin perjantaina, kun kokeiluun pääsivät Joy the Bakerin maissitacot. Resepti todettiin erittäin helpoksi ja nopeaksi ja lopputulos erinomaiseksi!

Maissitäyte tacoille kannattaa tehdä valurautapannussa. Näin maisseihin saa hyvin väriä. Valurautapannu myös varaa lämpöä, joten ruuan voi maissien paistamisen jälkeen viimeistellä pöydässä. Pöydässä kokkaaminen on hauskaa. Valurautapannun lisäksi suosittelen painavasti taco-mausteseoksen valmistamista itse. Mausteita voi sekoitella esimerkiksi seuraavalla ohjeella, joka sekin löytyi Joyn blogista.

Joyn tacomauste (enemmän kuin kahden hengen maissitacoihin tarvitaan; lusikan koosta riippuu kuinka paljon enemmän)

  • 2 lusikallista chilijauhetta
  • 1 lusikallinen juustokuminaa
  • 1 lusikallinen paprikajauhetta
  • 1 lusikallinen kuivattua oreganoa
  • 1 lusikallinen valkosipulijauhetta
  • 1 lusikallinen chilijauhetta
  • puolikas lusikallinen kuivattua korianteria
  • puolikas lusikallinen suolaa
  • puolikas lusikallinen morttelissa murjottuja chilihiutaleita

Sekoita. Säilytä purkissa.

Tuliset maissitacot (kahdelle)

  • 3 tuoretta maissintähkää
  • kirsikkatomaatteja, puolitettuja
  • 1/2 – 1 tuore jalapeño, siemenet poistettu ja hienonnettu
  • kotitekoista taco-mausteseosta
  • oliiviöljyä

Leikkaa veitselle maissinjyvät irti tähkästä. Kuumenna oliiviöljy suuressa valurautapannussa. Paista maissinjyviä useampi minuutti. Älä kääntele maisseja turhan usein, niin saavat paremmin väriä. Nosta pannu pöytään, mausta taco-mausteella ja heitä sekaan kirsikkatomaatit ja jalapeño. (Alkuperäisohjeessa mukaan tulee myös pilkottuja sipulinvarsia.)

Tarjoilen pienten tortillojen ja avokadon kanssa.

2013-08-09_1376072240.jpg

Murustelimme tacojen täytteeksi myös jääkaapista löytyneen jämäfetan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *