Mitä tein tänä kesänä (mansikkajäätelöä)
Seuraa mansikkajäätelön resepti (nyt kun sesonki vetelee viimeisiään, vai loppuiko se jo?). Ohjeistusta noudattamalla syntyy litra mansikkajäätelöä osapuilleen yhtä helposti kuin mainosten tee-se-itse pehmismassasta. Ainesosaluettelossa on neljä kohtaa ja valmistus onnistuu niin jäätelökoneella kuin ilmankin. Lopputulos tunnetaan ystäväpiirissäni maailman parhaana mansikkajäätelönä.
Kuvassa jäätelön ainekset: mansikoita, sitruuna(mehua), kondensoitua maitoa ja kermaa
Ohje neljän ainesosan mansikkajäätelöön on peräisin ruotsalaisbloggaaja Linda Lomelinon Lomelinos glass -jäätelökirjasta (suosittelen!). Kirjassa jäätelö valmistetaan jäätelökoneessa, mutta olen päässyt yhtä hyvään tulokseen myös pakastimen ja sähkövatkaimen avulla. Vatkasin vain jäätelömassaa kolmeen otteeseen jäätymisen aikana, ensimmäisen kerran reilun tunnin kuluttua pakastamisen alusta ja sen jälkeen kahteen kertaan noin tunnin välein. Tuolla kertaa jäätelön maistelu jäi seuraavaan aamuun, mutta jäätelö olisi ollut syömävalmista jo pian viimeisen vatkaamisen jälkeen.
Jädee
Mansikkajäätelö
- 250 g mansikoita
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 prk (400 g) makeaa kondensoitua maitoa (kannattaa kylmentää jääkaapissa etukäteen)
- 2,5 dl kuohukermaa
Perkaa ja paloittele mansikat. Soseuta sitruunamehun kanssa. Sekoita mansikkasose ja kondensoitu maito keskenään.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita mansikkasoseen kanssa. Kylmennä tarvittaessa jääkaapissa (eli jos et ole säilyttänyt kondensoitua maitoa jääkapissa).
Valmista jäätelökoneessa (tai pakastimessa). Kun jäätelökone on tehnyt työnsä, siirrä jäätelö pakastimessa kylmennettyyn rasiaan ja aseta pakkaseen kovettumaan.
Kuvan jäätelö tehtiin ilman jäätelökonetta
Kerran tein samalla reseptillä myös valkosuklaalla kuorrutettuja jäätelöpuikkoja