AMSTERDAMIN EKAT

Noniin, täällä sitä nyt ollaan. Tai ollaan oikeastaan oltu jo muutama päivä. Mun oli tarkoitus kirjoittaa postaus Flowsta ja vaikka mistä, mutta en vaan oo ehtinyt, koska päivät on olleet täällä nyt sen verran täyteen ahdettuja introduction weekin ansiosta. Palaan ensi viikolla kunnolla blogin ääreen ja kirjoittelen myös meidän taannoisesta Tallinnan reissusta. Nyt kuitenkin takaisin tähän hetkeen!

Muutin siis maanantaina Amsterdamiin, yhteen Euroopan, ellei koko maailman hienoimmista kaupungeista ja aion viettää täällä seuraavat viisi kuukautta. Päällimmäisenä tarkoituksena on suorittaa markkinoinnin opintoja, mutta myös tavata uusia ihmisiä, tutustua uusiin kulttuureihin, Amsterdamiin ja muihin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin ja mahdollisesti myös lähimaihin. 

Tämä viikko on mennyt intensiivisen ”introduction weekin” (en keksi sille juuri nyt suomalaista vastinetta) merkeissä. Amsterdamissa on sekä yliopisto että korkeakoulu ja meitä uusia vaihto-oppilaita on näissä oppilaitoksissa yhteensä nyt noin 900 kappaletta. Tämän ensimmäisen viikon aikana kaikki on jaettu pieniin, 10-15 hengen ryhmiin, koulusta ja kotimaasta huolimatta, ja ryhmien ohjaamisesta vastaavat vanhemmat Amsterdamilaiset opiskelijat. Mulla kävi tuuri ja pääsin todella kivaan ryhmään, jossa on hyvä yhteishenki ja ihanat ohjaajat. Ollaan kierretty Amsterdamia ympäriinsä, käyty katsomassa komedia-showta, kierretty pubeja ja baareja, urheiltu ja opiskeltu Hollannin kielen perusteita (osaan kolme sanaa, jes). Päästiin muutaman ryhmäni tytön kanssa nauttimaan myös tällä hetkellä meneillään olevasta Amsterdaim Sailista, joka on vain joka viides vuosi järjestettävä iso purjevene-tapahtuma. Hypättiin kaverini tuttujen veneelle, jolla mentiin kurkkimaan sataman meininkejä ja ihmettelemään upeita paatteja.

Amsterdam on Sailin takia tällä hetkellä aivan täynnä ihmisiä, mutta kaupunki on ihmispaljoudesta huolimattakin mulle vielä oikeastaan täysi mysteeri. Vaikka ollaankin suhattu kaupunkia ja varsinkin keskustaa edes takaisin, on mun vielä vähän vaikeaa hahmottaa minne olen menossa ja mistä tulossa, koska täällä kaupungin rakenne on niin erilainen ja kanaalien määrä pistää aika helposti pään pyörälle. Kanaalien ansiosta keskustan kadut menevät puoliympyröissä, eivätkä suorina viivoina, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Keskusta on kuin yksi iso sateenkaari siis. Metrolla osaan kuitenkin jo kulkea kotoa keskustaan *habaa pullisteleva emoji* Ensi viikolla mulla on ennen varsinaisen koulun alkua vapaata aikaa, joten sitten täytyy heittäytyä oikein kunnon turistiksi ja mennä kartan kanssa tutkimaan keskustaa, jotta se tulisi vähän tutummaksi. Mun täytyy varmaan myös ostaa pyörä, jos meinaan saada tästä Amsterdam-kokemuksesta kaiken irti.

P8180561.JPG

P8190624.JPG

P8190584.JPG

P8190626.JPG

P8190635.JPG

Vaikka pää onkin vielä aika pyörällä tästä kaikesta, niin voin silti sanoa, että tykkään todella paljon Amsterdamista ja täällä olosta. Luulen, että tulen siis viihtymään täällä oikein hyvin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *