INDONESIA – LAIVAREISSU KOMODOLLE

Matkamme jatkui Gileiltä hiljalleen kohti Floresin saarta, sillä päätimme lähteä neljän päivän laivareissulle, jonka pääpointtina oli vierailu Komodon kansallispuistoon ja siellä asustavien Komodo-liskojen spottaus. Olimme kuulleet, että kyseinen reissu kannattaa ehdottomasti toteuttaa, joten ajattelimme lähteä testaamaan, vaikka siitä saikin muutaman lantin pulittaa. Laivalle mahtui noin 30 henkeä ja valita sai joko kansipaikan tai hytin, josta me päädyimme jälkimmäiseen. Olemme ehkä vähän vanhoja ja mukavuudenhaluisia, mutta ajatus kannella nukkumisesta noin monen tuntemattoman kanssa ei ihan hirveästi napannut. :—D Pieni yksityisyys on aina kiva juttu.

P4240627.jpg

P4250669.jpg

Lähdimme matkaan Lombokin Bangsalista, jonne tulimme Gili T:ltä veneellä. Laivamme oli puinen, väriltään ruskea paatti, josta tuli hyvä fiilis heti kun sen näimme. Se ei ollut mikään auringossa kimalteleva jahti, mutta juuri hyvä niin. Hyttimme oli pieni ja se sijaitsi ”sopivasti” aivan moottorin yläpuolella, mutta se ei loppupeleissä haitannut. Melu oli sen verran tasaista, ettei se vaikeuttanut nukahtamista. Eikä me hytissä muutenkaan liiemmin aikaa vietetty. Oli mukavaa saada omat kamat sinne säilöön ja päästä lepäämään aina kun siltä tuntui. Laiva oli nimittäin täyteen buukattu, joten tilaa kannella levyttämiseen ei ihan liikaa ollut, vaikka toki sopu sijaa antaa ja niin edelleen.

P4250728.jpg

P4240596.jpg

P4250683.jpg

Joka päivä laivan miehistö tarjoili meille aamiaispannarit, buffetlounaan ja -illallisen. Kasvissyöjät sai välillä vähän kärvistellä, mutta kukaan ei valittanut. Jokaiselle oli kuitenkin jotakin ja ruoka todellakin maistui, sillä ruoka-aikojen välissä oli melko monta tuntia, jolloin kaikille oli ehtinyt tulla jo aika kova nälkä. Ajelimme päivät sekä yöt pysähtyen pariin otteeseen joka päivä. Halukkaat sai tällöin hyppiä veteen laivan kannelta ja uida läheisille rannoille. Kerran lähdettiin trekkailemaan rannalta vähän syvemmälle viidakkoon ja päädyttiin vesiputoukselle.

P4250653.jpg

IMG_5814.jpg

P4250674.jpg

Muutaman kerran päästiin snorklaamaan, ja puitteet siihen oli oikein hyvät. Yhdessä kohdassa pääsimme tiirailemaan isoja manta rauskuja, jotka oli kieltämättä melko kuumottavia, vaikka en itse niin läheltä niitä nähnytkään. :—D Hurjan kokoisia otuksia. Komodon kansallispuistossa teimme pienen trekkauksen, josta saimme ihastella eteen aukeavaa maisemaa ja myöhemmin pääsimme tutustumaan Komodon varaaneihin, jotka olivat kyllä melkoisia vonkaleita. :–D Kyseiset liskot elävät vain tällä alueella ja ne ovat todella isokokoisia, maailman isoimpia. Ennen reissun loppua, kävimme vielä Pink Beachilla, jonka ranta oli tosiaan vaaleanpunainen, sillä sen hiekkaan on sekoittunut pienen pieniä korallihippuja.

Iltaisin joimme olutta, nautimme auringonlaskuista, tarkkailimme laivan tieltä pakoon ampaisevia lentokaloja ja vietimme aikaa muiden matkustajien kanssa laivan kannella. Pelasimme korttia ja tutustuimme toisiimme. Kerran osa porukasta bongasi myös delfiinejä. Matkamme päättyi Floresin Labuan Bajoon, josta otimme hotellin yhdeksi yöksi ja lähdimme seuraavana aamuna lentäen Balille.

komodo.jpg

P4250725.jpg

P4250717.jpg

pinkbeach.jpg

Yömme Labuan Bajossa oli melko mielenkiintoinen, sillä joku tyyppi yritti tulla huoneeseemme keskellä yötä, mutta onneksi heräsimme oven narinaan ja tunkeutuja juoksi karkuun. Oli varmastikin aikeissa varastaa meiltä, mutta ei siinä onneksi onnistunut. Tästä opimme, että se ovi kannattaa aina laittaa sisältä päin lukkoon. Meillä oli siis sellainen huone, jossa oli oma terassi ja se oli myös ensimmäinen, johon kuka tahansa hotellin alueelle tuleva törmäisi sinne tullessaan.

P4260731.jpg

Kaiken kaikkiaan laivareissu oli todella onnistunut ja olemme todella tyytyväisiä, että päätimme lähteä. Reissun onnistumiseen vaikuttaa paljon se millainen porukka laivalle osuu, ja meidän kohdalla se oli oikein mukava joukko lähinnä eurooppalaisia reissaajia. Osa vähän nuorempia ja osa vähän vanhempia, naisia ja miehiä, pariskuntia, kaveriporukoita ja yksin matkustavia. Kannattaa ehdottomasti mennä jos snorklaus, luonto ja laivassa matkustaminen sekä chillailu kiinnostaa. :—) Oli mielestäni hintansa väärti.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *