INTIA – KAMELISAFARILLA

Pääsyy siihen miksi päädyttiin Jaisalmeriin, oli se, että haluttiin osallistua kamelisafarille. Jaisalmer sijaitsee aavikolla, Rajasthanin osavaltiossa, suht lähellä Pakistanin rajaa. Mutta vaikka semi lähellä oltiinkin, ei mistään levottomuuksista ollut tietoakaan. Ne hommat tapahtuu jossakin muualla. 

Kamelisafareja tarjoaa lähestulkoon jokainen paikallinen taho, mutta eroja on paljon mitä hintaan, laatuun ja itse lokaatioonkin tulee. Jaisalmerissa on useampikin aavikko, joista osa on suositumpia ja näin ollen turistisempia. Meille oli tärkeää, että saisimme suht autenttisen kokemuksen. Onneksemme majapaikkamme omistaja oli myös safarijärjestäjä, ja vaikka hänen hintansa vähän ajateltua korkeampi olikin, kuulosti koko homma sen verran hyvältä, että päätettiin tarttua siihen sen enempää miettimättä. Kanssamme samalle safarille lähti kaksi opasta, toinen Jeepillä ja toinen kanssamme kameleilla. Tämän lisäksi mukana oli kaksi muuta turistia, eli mukavan pienellä porukalla oltiin liikenteessä.

P2180008.jpg

P2190191.jpg

Matkaan lähdettiin Jaisalmerista Jeepin kyydittämänä ja ajettiin 60 kilometriä pikkuruiseen kylään, jossa kamelimme meitä odottivat. Ensiksi nautittiin chait, sitten juotettiin kamelit, hypättiin jokainen oman ratsumme selkään ja lähdettiin köpöttelemään. Kamelilla ratsastus oli melkoista höykytystä, mutta myös hauskaa ja jännittävää! Satuloissa ei ollut jaloille sijaa, kuten hevosella ratsastaessa, joten piti vaan koittaa pysytellä kyydissä ja jännittää lihaksia :—D Sisäreidet ja keskivartalo sai hyvän treenin. Matkan varrella ei törmätty yhteenkään ihmiseen, pelkästään lehmiin, lampaisiin ja muutamaan antilooppiin.

jaisalmer.jpg

P2180144.jpg

P2180098.jpg

Ratsastettiin parisen tuntia, jonka päätteeksi päädyttiin hiekkadyyneille, joiden kupeesta löytyi leirimme. Jeepillä paikalle kurvannut oppaamme odotti meitä siellä patjojen ja ruokatarvikkeiden kanssa. Oppaat alkoivat valmistaa ensitöikseen ruokaa ja me saatiin sillä välin kirmailla dyyneillä maisemista nauttien. Aurinko alkoi juuri laskea. Kun ruoka oli valmis, oli aurinko jo tippunut horisontin toiselle puolen ja illallisesta nautittiin nuotion valossa. Ja voi miten hyvää ruokaa me saatiinkaan!

Illallisen jälkeen käytiin Iiron kanssa pienellä kävelyllä ja ihasteltiin taivasta, joka komeili tuhansista tähdistä. Ei siinä oikein tiennyt mitä sanoa, kun oli niin kaunista. Jossain kaukana juhlittavista häistä kuului etäisesti intialainen musiikki. Kun palattiin takaisin leiriin, oli sänkyjen asennus käynnissä. Jokaiselle oli alusta, patja, tyyny sekä pari paksua peittoa. Sinne me jokainen sujahdettiin omaan punkkaamme ja saatiin nukahtaa tuijottaen tähtiin. 

P2180152.jpg

P2180107.jpg

Nimetön-1.jpg

Heräsimme aamulla auringonnousuun ja saimme heti ensimmäiseksi kupit chaita käsiimme. Meidän oppaat olivat niin sympaattisia ja tunnollisia. Vähän väliä kysyivät onhan meillä kaikki hyvin. Aamiaisen jälkeen hypättiin takaisin kameleiden selkään ja ratsastettiin takaisin sinne pikkukylään, josta palasimme Jaisalmeriin Jeepillä. 

P2190167.jpg

P2190169.jpg

P2190176.jpg

Aivan huikea kokemus – varmasti tähän astisen elämäni top 3 juttuja.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *