SINGAPORE

Meidän ei alunperin pitänyt mennä Singaporeen. Tarkoituksena oli viettää Indonesiassa kaksi kuukautta putkeen, mutta muutama päivä ennen lähtöä saimme tietää, ettemme kahden kuukauden viisumeita ehtisi saada, sillä olimme niiden hakemisen kanssa liian myöhään liikenteessä, joten ainoa vaihtehto oli muuttaa suunnitelmia. Indonesiassa saa viettää kerrallaan 30 päivää ilman viisumia, joten päätimme lentää välissä Singaporeen, sillä se on maantieteellisesti hyvin lähellä. Mitään varsinaista paloa ainakaan minulla ei Singaporea kohtaan ollut, mutta päätimme kuitenkin viettää maassa muutaman päivän, kun kerran olimme sinne jokatapauksessa menossa. 

Singapore kuitenkin yllätti oikein positiivisesti! Oletin maan olevan vain pilvenpiirtäjin täytetty bisneskeskittymä, jossa kaikki maksaa reppureissaajalle aivan liikaa – ja sitä se osittain olikin, mutta Singaporella oli myös paljon muutakin tarjottavaa. Ja mikä tärkeintä, fiilis oli kohdallaan.

Saavuimme Singaporeen keskiyön jälkeen ja kun tallustelimme kohti kapselihostelliamme, pysäytti punatukkainen mies meidät hostellimme alakerrasta löytyvän pubin edessä ja kysyi haluaisimmeko oluet. Vastustelimme, mutta täysin turhaan. :—D Oluet oli alta aikayksikön tuupattu käsiimme. Pubin terassilla oli sekalainen seurue, joista norjalainen pariskunta asui myös hostellissamme. Vaikka emme niitä oluita varsinaisesti siinä hetkessä halunneetkaan, oli vastaanotto Singaporeen erittäin kohdallaan. 

P5110543.jpg

P5110638.jpg

P5110598.jpg

Yövyimme tosiaan BEAT. -kapselihostellissa, jossa meillä oli isossa huoneessa leveällä patjalla varusteltu yläpunkka, johon sai vedettyä rullaverhon eteen. Eli käytännössä dormi, mutta vaan parempi pariskunnille. :—D Oltiin majoitukseemme todella tyytyväisiä, eikä yöstä joutunut maksamaan ihan liikaa, vaikka Singapore kallis onkin.

Se mikä Singaporessa oli erityisen mukavaa, oli se, että kaupunki oli mietitty myös jalankulkijan näkökulmasta, ei pelkästään autoilijan, kuten esimerkiksi Dubai. Me kävelimmekin joka paikkaan ja saimme näin ollen hyvän läpileikkauksen kaupungista. 

P5120020.jpg

singapore.jpg

P5110678.jpg

P5110561-2.jpg

P5120023.jpg

Tutustuimme Chinatowniin, Little Indiaan, Arab Streetin – sekä hulppeaakin hulppeamman Marina Bayn alueeseen. Kasvissyöjälle Singapore ei tarjonnut tajuntaa räjäyttäviä makuelämyksiä, mutta kuulemani mukaan kaupunki on erittäin toimiva kohde kaikkiruokaisille kulinaristeille. 

Gardens by the Bay on upea puutarha, jonka oheen on rakennettu useita valtavan kokoisia rakennelmia, jotka muistuttavat puita. Puutarhassa sai kävellä ja istuskella maksutta ja lippuja kaivattiin vain jos halusi tutustua kasvihuoneisiin tai nousta hissillä tekopuiden väliin rakennetulle sillalle. Me otettiin puistosta hyvin pitkälti kaikki irti ja vietittiin alueella tunteja. Illalla puutarhassa pärähti käyntiin myös vaikuttava valoshow.

P5110587.jpg

P5110580.jpg

P5110685.jpg

P5120031.jpg

Arab Streetin läheisyydestä löytyy kaksi erittäin värikästä kadunpätkää Haji Lane ja Bali Lane, jotka ovat täynnä kivoja baareja, kahviloita ja putiikkeja. Graffitein koristellut talojen seinämät tuntuivat olevan Singaporen kuumimpia kuvauskohteita, sillä ihmisiä oli lähestulkoon jonoksi asti kameroidensa kanssa. Me tyydyttiin selfieiden sijaan ihastelemaan sitä väriloistoa ja juomaan yhdet oluet. Oli mukavaa, että kaiken sen kliinisyyden takaa löytyi myös jotain vähän räiskyvämpää, vaikka erittäin siistiä oli toki täälläkin.

Ihan turhaan ei Singaporen roskattomuudesta puhuta, sillä se on oikeasti ihan totta. Näin meidän kahden päivän visiitin aikana ehkä kaksi roskaa tiellä, ja vielä niin, että oikein etsimällä etsin niitä. :—D

P5110686.jpg

Singapore oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen ja sopii sekä paksummalle että ohuemmalle lompakolle. Kaupunki tarjoaa luksushotelleja, säihkyviä designerbrändien putiikkeja ja kalliita ravintoloita, mutta myös edukkaampia baareja, ruokatoreja ja (ilmaisiakin) nähtävyyksiä. Reilut kaksi päivää riitti hyvin, enkä tiedä kuinka pitkään Singaporessa riittäisi ainakaan itselleni virikkeitä, mutta mielestäni se oli erittäin hyvä paikka nopeaksi välietapiksi. Ja hei, myös Singaporen lentokenttä on todella cool omassa skenessään. :—D

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *