THE HAGUE

Siskoni ollessa mun luona kylässä, päätettiin tehdä päiväreissu johonkin lähikaupunkiin ja päädyttiin sitten Haagiin. Jostain syystä mulla oli sellainen mielikuva, että Haag olisi tylsä kaupunki, mutta väärässä olin. Ehkä se mielikuva tylsyydestä johtui siitä, että yleensä Haagista puhutaan vaan poliittisena kaupunkina, mutta voi pojat siellä on kyllä paljon muutakin! Amsterdamista Haagiin on matkaa puolisen tuntia junalla, ja junalippuja saa suhteellisen halpaan hintaan.

Ensin pyörittiin Haagin keskustassa ja sen jälkeen käppäiltiin Rauhan palatsille, jonne ei kylläkään perusjampat pääse sisälle asti. Haag oli vähän kuin Amsterdam, mutta paljon matalampi (ja tällä tarkoitan taloja) eikä kanaaleja ollut kuin muutama. Kaupunki oli silti oikein sympaattinen. 

P9100958.JPG

P9100962.JPG

P9100968.JPG

P9100973.JPG

Kekustassa pyörimisen jälkeen hypättiin ratikkaan ja hurautettiin Scheveningeniin, jossa meitä vastassa oli silmänkantamattomiin rantahiekkaa! Vierivieressä oli myös suloisia rantabaareja ja -ravintoloita. Uskon, että alue on kesällä tupaten täynnä, mutta kivaa oli pyöriä siellä myös näin sesongin loppupuolella. Nähtiin sinnikkäitä auringonottajia (en tosin tiedä ruskettuuko tässä vaiheessa vuotta enää), surffaus-oppilaita, salsaajia ja rantalentiksen pelaajia. Fiilis oli vähän kuin jossakin Espanjan rannikolla. Hyvä vinkki siis kaikille Amsterdamiin kesä-aikaan matkaaville – jos kaipaa biitsille, niin se löytyy yllättävän läheltä !

P9100990.JPG

P9100996.JPG

P9101007.JPG

P9101009.JPG

P9101013.JPG

P9101051.JPG

P9101054.JPG

Translation: We made a day trip to The Hague with my sister last week. First we strolled around the sympathetic city center which kind of resembled Amsterdam, but in a smaller scale without the tall narrow houses. The Hague also has only a few canals, but it was still suprisingly sweet. We also went to see the Peace Palace, but we were only able to see it from outside, because ”normal people” are not allowed to go in. It was still nice to see it ! 

From the palace, we took a tram to Scheveningen – a whole new side of The Hague. It was like we were suddenly in the coast of Spain or something, because the only thing we could see in front of us was the beach! It was definitely off-season allready, but there were still things happening – we saw people sunbathing (it was warm, but not that warm), learning to surf, taking part of a salsa class and playing beach volleyball. I liked the atmosphere, and it was kind of nice to see it when it wasn’t packed with people.

I’m liking the Netherlands more and more everyday – apparently they have it all!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *