USA part 1: New York 19082013

Noniin, nyt on Jenkki-reissulta palattu takaisin arkeen (tai itseasiassa vajaa viikko sittenhän me jo tultiin Suomeen, mutta yllättävän pitkään mulla ainakin meni, että pääsin takaisin tähän rytmiin). Vieläkin on vähän ihmeellistä selata näitä matkakuvia, kun tuntuu ihan unenomaiselta koko reissu. En oikein osaa vielä jäsennellä kunnolla fiiliksiä ja matkamuistoja, mutta sen osaan ainakin jo sanoiksi pukea, että ihan mahtavat kaksi viikkoa meillä oli! Ja uudestaan on ehdottomasti päästävä.

 Ilman ongelmia ei toki selvitty, kun lentoyhtiö hävitti meidän matkatavarat, ja saatiin niitä sitten tovi jos toinenkin odotella. Nykissä täytyi siis vähän soveltaa, kun meillä ei ollut tosiaan käsimatkatavaroissa passien ja rahapussien lisäksi oikeastaan mitään. Silti nautittiin joka hetkestä.

New York oli aika pitkälti sitä mitä olin odottanutkin, enkä ihmettele yhtään sitä kaikkea hehkutusta jota kyseinen kaupunki saa osakseen.

IMG_5837.JPG

IMG_5839.JPG

IMG_5842.JPG

IMG_5843.JPG

IMG_5847.JPG

Madison Square Park.

IMG_5851.JPG

Brooklyn bridge.

IMG_5856.JPG

IMG_5860.JPG

IMG_5863.JPG

IMG_5865.JPG

Pienen pieni vapauden patsas.

IMG_5869.JPG

Hotellimme Jolly Madison Towers, joka sijaitsi ihan huippuhyvällä paikalla, aivan Empire State Buildingin läheisyydessä.

IMG_5876.JPG

Olin perus turisti, enkä lähtenyt Victoria’s secretiltä tyhjin käsin.

IMG_5892.JPG

Aamupalaa, ja diet cokea tottakai, niin kuin jenkkitapoihin kuuluu. New Yorkissa syötiin joka aamu eri paikoissa, ja joka aamu saatiin aivan ihanaa (ja erittäin epäterveellistä) ruokaa, jolla pysyi muuten maha täynnä aina iltapäivään asti.

IMG_5893.JPG

IMG_5920.JPG

Upea Times Square, joka oli muuten yksi hienoimmista paikoista, jossa käytiin. Varsinkin illalla me pyörittiin siellä ihan ihmeissämme kaikkien niiden säihkyvien valojen keskellä.

nyc.JPG

IMG_5975.JPG

Times Squarella sijaitseva The Counter ravintola oli ihan ykkönen! Kyseisessä paikassa sai koota hampurilaisensa täysin alusta loppuun asti itse, ja ranskalaisetkin oli ehkä reissun parhaimpia.

IMG_5924.JPG

IMG_5926.JPG

Rockefeller center.

IMG_5943.JPG

IMG_5945.JPG

IMG_5958.JPG

Central Park koluttiin miltei päästä päähän läpi, ja lopuksi päädyttiin näihin maisemiin.

IMG_5964.JPG

New Yorkissa yksi hienoimmista asioista oli kaikki ihanat puistot keskellä sitä äärettömän hektistä suurkaupungin menoa.

IMG_5969.JPG

Bongattiin kilppareita!

IMG_5972.JPG

IMG_5990.JPG

IMG_6011.JPG

Empire State Buildingin huipulle pääsyä sai odotella ikuisuuden, mutta siihen oltiin osattu varautuakin. Aika hienot maisemat meitä siellä sitten odotteli, kun vihdoin, monien monituisten vaiheiden jälkeen päästiin niitä ihailemaan.

photo(11).JPG

photo(13).JPG

IMG_6012.JPG

IMG_6030.JPG

Käytettiin melkoisen paljon metroa, joka oli erittäin kätevä paikasta toiseen kulkemisessa. Oli ihanaa kävellä ympäriinsä ensimmäiset pari päivää, mutta kyllähän metrolla vaan säästi sitten aikaa. Ja se oli helppoakin, vaikka mä olin ajatellut jotain ihan muuta. Metrotunneleissa oli käsittämättömän kuuma ja hiostava ilma, mutta metrot taas oli ihanan viileiksi ilmastoituja.

photo(14).JPG

IMG_6048.JPG

China Town, joka oli ihanan värikäs ja jotenkin kovin hassu paikka.

IMG_6056.JPG

Viimeisenä NYC päivänä me päädyttiin vähän sattumalta Bryant Parkiin. Ja onneksi päädyttiin, koska mä rakastuin siihen aivan täysillä! Taas yksi puisto, joista mä sytyin kovin muutenkin, mutta nyt oltiin keskellä pilvenpiirtäjiä, ja silti puisto oli jotenkin todella rauhallinen. Jokin orkesteri soitti puiston reunalla, ja ihmiset nautti lounas-hetkistään, osa otti bikineissä aurinkoakin. Paikalla oli selkästi aika paljon paikallisia. Mä olisin niin voinut kuvitella itseni sinne, yhdeksi niistä paikallisista.

IMG_5919.JPG

New York oli, kuten kaikki sen tietää, shoppailijan paratiisi. Aluksi meillä oli vähän vaikeuksia löytää niihin kauppoihin, mutta jo toisena päivänä me törmättiin niihin joka kulmalla. American Apparel ja Forever 21 veivät mun sydämen, ja jonkin verran niistä kolusinkin tavaraa mukaani. Ja kyseltiinpä mua myös töihinkin AA:lle, mutta jouduin valitettvasti kieltäytymään, vaikka aika houkuttelevalta ajatukselta se noin äkkiseltään kuulosti. Ehkä vielä joku päivä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *