VINKIT INDONESIAAN

Kukin matkustaa tyylillään, eikä yhtä oikeaa tapaa ole. Toiset tykkäävät seikkailla, toiset ovat mukavuudenhaluisempia. Tässä kuitenkin omat suositukseni Indonesiaan.

 

Lombok & Etelä-Bali

-Jos vierailet Lombokin Kutalla, varaa joogatunti upealta Ahstari Yoga-studiolta. Et tule katumaan.

-Kutan rannat koin yleisesti ottaen parhaiksi uimistarkoitukseen. Yllätykseksi nimittäin tuli se, miten monet rannat olivat haastavia uimareille, sillä korallia on niin paljon.

-Pohjois-Lombokilta löytyvä Tiu Kelepin vesiputous on aivan ehdottomasti pienen viidakkotrekkailun arvoinen. Älä kuitenkaan ota maksullista opasta mukaan, vaikka sinulle sellaista tarjottaisikin, sillä matka putoukselle ei ole haastava. Täytyy kuitenkin varoittaa, ettei moni muu Indonesiasta löytyvä vesiputous välttämättä säväytä enää tämän jälkeen. Itse koin tämän ainakin ehdottomasti upeimmaksi.

-Lisää Balille kuuluvat, mutta maantieteellisesti sen vieressä sijaitsevat Nusa Penida, Nusa Ceningan ja Nusa Lembongan matkasuunnitelmaasi, sillä niistä jokainen on omalla tavallaan ihana. Itse rakastuin eniten Nusa Penidaan ja sen mielettömän kauniiseen luontoon, joten jos kuvankauniit spotit kiinnostaa, vieraile täällä. Kyseiset ”Nusan saaret” ovat myös paljon Etelä-Balia rennommat.

-Canggusta löydät taivaallisen hyvää ruokaa, kauniita majoituspaikkoja ja viihdyttävän skeittibaarin. Canggu on täydellinen kohde kaveriporukalle.

-Ubud on melkoinen turistirysä, mutta luonto on aivan upeaa ja spa hoidot viimeisen päälle kohdallaan. 

-Jos surffaus kiinnostaa, on sitä todella helppo kokeilla ja harrastaa sekä Lombokin että Balin eteläosissa.

 

P6030254.jpg

 

Gilit

-Air oli aivan ihana ja rento, mutten tiedä mikä tilanne on tällä hetkellä, sillä kaikki Gilin saaret kokivat melkoiset vahingot viimeaikaisen maanjäristyksen vuoksi. 

-Meno on mielestäni myös vierailemisen arvoinen, sillä vaikka se on omaan makuuni vähän liiankin rauhallinen, on se myös todella kaunis. 

-Gileillä on myös oikein varteenotettavat snorklausapajat. Kilppareiden kohtaaminen on hyvin todennäköistä. :—-) Muista kuitenkin, ettei niitä saa missään nimessä mennä koskemaan. 

 

Pohjois-Bali

-Suuntaa Sumberkimaan, jos haluat nähdä aidon Balilaisen kylän. Matkan varrella Etelästä Pohjoiseen voit pysähtyä esimerkiksi temppeleillä tai vesiputouksilla.

-Jos pidät snorklauksesta, tee reissu Menjanganin saarelle. Paras meren pinnan alapuolinen kokemuksemme Indoissa. Varo kuitenkin säppikaloja.

 

Komodo

-Me teimme Komodolle viiden päivän laivareissun, jonne lähdimme Lombokilta. Tämä oli yksi reissumme siisteimmistä jutuista, joten lämmöllä suosittelen kaikille veneissä viihtyville ja snorklauksesta pitäville. Unohtumaton kokemus.

Komodolla maisemat ovat vertaansa vailla ja valtavat varaanit näkemisen arvoisia (näitä et myöskään pääse tapaamaan muualla).

 

IMG_9249.jpg

 

Itä-Jaava & Keski-Jaava

-Öistä reissua Ijeniin tuolivuoren kraateriin et tule unohtamaan. Muista kuitenkin varata lämmintä vaatetta mukaan, sillä siellä on yllättävän kylmä.

-Bromon tulivuori on aika uskomaton, jos sää vaan sattuu suosimaan. Selvitä siis pilvisyys ennen kuin lähdet tutkimusmatkalle (toisin kuin me teimme ja jouduimme kokemaan karvaan pettymyksen :—D) 

-Yogyakartassa kannattaa vierailla, jos reissu vie Jaavan saarelle. Kaupunki on virkistävää vaihtelua viidakolle ja sieltä pääsee pienellä vaivalla läheisyydessä sijaitseville temppeleille sekä luolaseikkailulle, jos sellainen kiinnostaa.

Jaavalla riittäisi varmasti nähtävää paljon enemmänkin, sillä saari on valtava. Me ehdimme olla siellä vain noin viikon ajan, joten suuri osa saaresta jäi vielä näkemättä. 

 

Pohjois-Sumatra

-Lake Toba on aivan ehdoton. Super rento ja kaunis paikka.

-Bukit Lawangin viidakkotrekkauksella pääset näkemään vapaina eläviä orankeja, joita et voi nähdä missään muualla maailmassa. Do I need to say more?

-Wehin saari on yksi kauneimmista paikoista, jossa olen koskaan käynyt. Turkoosimpaa vettä saa hakea.

 

P5300007.jpg

 

Yleisesti:

-Suosittelen matkustamaan sesongin ulkopuolella, kuten esimerkiksi huhti-toukokuussa, kuten me teimme. Ihmisiä on silti riittämiin, muttei ahdistukseen saakka. 

-Rahaa Indonesiassa saa palamaan aika helposti, mutta pienemmälläkin budjetilla pärjää.

-Aurinko polttaa aivan törkeästi, joten 50-suojakerroin on ehdoton ihan niille kokeneimmillekin auringonpalvojille. 

-Skootterilla ajaminen on hyvin pitkälti välttämätöntä etenkin Lombokilla ja Balilla, eli jonkin sortin ajotaito kannttaa olla itsellä tai mahdollisella reissukaverilla takataskussa. + käytä kypärää! On hullua miten moni ajelee ilman, sillä onnettomuuksia sattuu vähän väliä.

 

 

Postauksen kuvat on otettu Pohjois-Sumatralta.

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *