Painostava blogihiljaisuus päättyy
Blogi on jäänyt nyt hetkeksi sivummalle, kun sairastimme koko perhe muutaman viikon enterorokko ja lasten mentyä nukkumaan olen opiskellut. Aloitin tänä syksynä avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen opinnot ja voin myöntää, että aika nappiin valitsin. Takana on vasta muutama kuukausi ja koen jo nyt olevani hieman sivistyneempi.
Seuraavassa postauksessa suunnittelin esitteleväni tuunaamani porkkanakakun reseptin. Reseptin tuunaus liittyi opintoihin, joten tietenkin reseptin laatimisen ohessa laskettiin myös ravintoarvoja. Lisää siitä myöhemmin.
Kävimme myös koko perhe reissussa Tukholmassa ja järjestin viime viikolla Nosh-kutsut, joihin liittyen lupasin myös laittaa päivitystä.
Melkein kuin Snickers -palaset oli kutsuille tuunattu hasselpähkinärouheella sekä pohjan ja suklaakuorrutteen väliin keitetyllä vegaanisella kinuskilla.
Vegaaninen kinuski
2 dl Oatlyn ruokakermaa
2 dl fariinisokeria
Mittaa aineet kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10-30 minuuttia riippuen kuinka paksua kinuskia haluat. Noin 10 minuutin jälkeen kinuski on löysää kastiketta ja 30 minuutin kohdalla niin paksua, että voit tehdä siitä karamelleja.