Bolognese ilman lihaa
Minusta on ollut hienoa huomata kasviproteiinivalmisteiden ilmestyminen perusmarkettien hyllyille. Meillä pyritään syömään mahdollisimman monipuolisesti ja ruoan on oltava ravitsevaa ja maukasta. Kukapa nyt huonoa ruokaa haluaisi syödä. Kokeilen mielelläni uusia tuotteita, kunhan ne ovat ajatusmaailmaani sopivia.
Huomasin paikallisessa hypermarketissa Härkistä. Härkäpavuista valmistettua kotimaista kasvisproteiinia. Pitihän sitä kokeilla.
Maku oli mielestäni hyvinkin neutraali, koostumus omaan makuuni hieman liian mössöinen. Ehkä haudutin kastiketta liikaa? Aion tulevaisuudessa kokeilla härkiksen marinointia ja esimerkiksi wokkaamista. Tuote tulee löytämään meillä tiensä myös vuokaruokiin (lasagne, moussaka, nachovuoka) sekä täytteeksi esimerkiksi tortilloihin ja vihanneksiin.
Härkis-bolognese
1 pkt Härkistä
2 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa, sokeria, mustapippuria
timjamia, basilikaa, oreganoa
Pilko sipuli ja valkosipuli sekä raasta porkkanat. Kuullota näitä öljyssä kunnes pehmenevät. Lisää härkis ja tomaattimurska. Lisää suolaa ja hippunen sokeria. Mausta pippurilla ja yrteillä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja keitä sillä välin mieluistasi pastaa lisukkeeksi.