Iltapalaa koko perheelle

Ystäväni innoittamana kokeilin tehdä sormiruokailijan juuresleipäsiä ja niistähän tulikin herkullisia! 

Parhaiten nämä maistuivat minulle ja kuopukselle. Mikäli tekisin näitä vain aikuisille, lisäisin massaan hieman suolaa.

IMG_20160812_222133.jpg

 

Juuresleipäset

250 grammaa keitettyjä porkkanoita soseena

1 dl kaurahiutaleita

2 dl kaurajauhoja

1/2 dl rypsiöljyä

 

Yhdistä kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Lusikoi kukkurallisia ruokalusikallisia massaa leivinpaperilla ja taputtele jauhotetuilla sormin littanaksi.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Olen tehnyt näitä porkkanan lisäksi myös kukkakaalista ja bataatista. Seuraavan kerran, kun meillä jää aterialta perunamuusia, tiedän mihin sen hävitän. :)

koti ruoka-ja-juoma