Kesäkurpitsamuffinit
Satokauden yksi suosikeistani on kesäkurpitsa. Käytämme sitä ruoanlaitossa viikottain, mutta leivonnassa olen käyttänyt kesäkurpitsaan vain kerran ennen tätä päivää. Makeanhimoissani kesäkurpitsasta syntyi tänää suklaisia muffineja kardemummaisella kuorrutteella. Makeannälkä näillä ainakin tuli tyydytettyä, vaikka ulkonäköön jäikin hiomisen varaa.
Kesäkurpitsamuffinit
2 pientä kesäkurpitsaa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoja
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl kauramaitoa
Tee näin:
Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja laita lävikköön valumaan.
Yhdistä kuiva-aineet kulhossa ja lisää öljy, maito ja kesäkurpitsa. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi muffinipellille asettuihin vuokiin ja paistaa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kardemummainen kuorrute
50 g maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
1 prk maidotonta tuorejuustoa (Oatly)
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kulhossa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljasokeria, kardemumma ja tuorejuusto edelleen vatkaten.
Levitä jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele rouhitulla kardemummalla.