Mysliä omaan makuun
Olen aina tykännyt myslistä ja jätettyäni vehnän pois ruokavaliostani, huomasin kuinka monen myslin tuotesisällössä se mainitaan. Onneksi myslin teko on helppoa, joten alla on suuntaa antava ohje, jota voi muunnella oman mielensä mukaan aivan loputtomiin.
Mysli
5 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1dl cashewpähkinöitä murskattuna
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
1/2 dl rusinoita
5 kuivattua taatelia kuutioituna
Laita uuni lämpiämään noin 150 asteeseen. Itse käytän uunissa kiertoilmaa.
Sekoita kulhossa hiutaleet, siemenet sekä pähkinät ja lisää joukkoon öljyn ja hunajan seos. Hunaja sulaa öljyn sekaan, kun lämmität niitä hetken kattilassa. Sekoita tasaiseksi.
Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 15 minuuttia välillä seosta käännellen, jotta myslistä tulee tasaisesti paahtunutta.
Lisää jäähtyneeseen seokseen rusinat ja taatelit. Purkita ja syö vaikka soijajukurtin kera, kuten itse teen.
Muita hyväksi havaitsemiani myslin ainesosia ovat kuivatut marjat ja hedelmät, kaikki siemenet ja pähkinät mm. kookoslastut, maissihiutaleet ja kauralese. Jos oikein herkkua haluaa, niin jäähtyneen myslin sekaan voi rouhia tummaa suklaata.
Kokeile ja ilahduta itseäsi!